Frode Nilsen markerte seg på Tunneldagene 2013, blant annet med TBM.
Frode Nilsen markerte seg på Tunneldagene 2013, blant annet med TBM.

Hard-rocker Nilsen

Frode Nilsen markerte seg på tunneldagene som selvsikker og uslåelig hard-rocker.

Den adm. direktøren i LNS AS kunne slå seg på brystet og fortelle stolt at han hadde kommet Jernbaneverkets TBM-prosjekt i forkjøpet, og at han allerede var i gang med det første TBM-prosjektet i Norge.

Merkedag

LNS og Statkraft har som kjent valgt å ta i bruk tunnelboremaskin (TBM) for første gang i Norge på 20 år. Det var en merkedag for norsk tunnelvirksomhet da Frode Nilsen i januar i år, som også er styremedlem i NFF, inngikk intensjonsavtale om leie av en Robbins hard rock-maskin.

Maskinen har en diameter 7,23 m som skal bore ca. 12 km av vannveien på renoveringen av Nedre og Øvre Røssåga ved Korgen i Nordland.

Kritisk til Arnstad

Frode Nilsen brukte også tunneldagene til å kritisere samferdselsministeren. Han forstår ikke hvorfor Marit Arnstad reiser til utlandet for å lokke utenlandske aktører til Norge.

- Jeg forstår heller ikke uttalelsen fra statsråden om at vi er en propp i systemet, sa Nilsen.

Han var også sterkt kritisk til at Statens vegvesen og Jernbaneverket deltar på slike turer til utlandet.

Nilsen understreket at Norge har både kompetanse og kapasitet. Han fryktet at landet ville miste denne ressursen hvis man fortsatte å presse prisene med å lokke utenlandske entreprenører hit.

Fjerde gang

Tunneldagene 2013, 16.-17. april, var den fjerde i rekken. 150 byggherrer, entreprenører, konsulenter og leverandører deltok på Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikks (NFF) møteplass for tunnelbransjen.

Tunneldagene setter fokus på prosjekter, samt dele erfaringer og øke kompetansen innen ulike temaer.

 

Forsiden nå