50 tonn på fire aksler – da snakker vi!
50 tonn på fire aksler – da snakker vi!

Interessante biler på Test & Drive

Scanias årlige vårarrangement, Test & Drive, er i gang. Åpningsdagen 10. april var over 90 bil -og maskinkunder til stede, samt AT.no.

Som i fjor er Volkswagen og Hitachi-importør Nasta viktige samarbeidspartnere. Dermed kan interesserte se og prøve alt på ett sted, VW nyttekjøretøy, Scania anleggsbiler og Hitachi anleggsmaskiner.

Scania

Nok en gang får Scania vist bredden av kjøretøy for bygg- og anleggssektoren, også kjøretøy man ikke så ofte har tilgang til. Hva for eksempel med en Scania P400 8x4 som tungdumper med en totalvekt på 50 tonn på fire aksler? Bilen er en skikkelig rugg som går på 24-tommers hjul. Dermed kan man på et lukket anleggsområde kjøre med 2 ganger 9 tonn foran og to ganger 16 tonn bak, til sammen 50 tonn. Bilen er utstyrt med parabelfjærer foran og trapesfjærer bak. Med så stor vekt er det trapes som gjelder, men komforten er likevel slett ikke så verst. Bilen er et godt bevis på at Scanias automatiserte girsystem fungerer utmerket også på slike mastodonter.

Ellers kunne man se og prøve alt fra konvensjonelle dumperbiler til en tungtrekker med maskinsemitrailer lastet opp til nærmere 60 tonn totalt.

VW

Hvis man tviler på at Volkswagen nyttekjøretøy har noe på et anleggsområde å gjøre, er det på tide å tenke om igjen.

Alle nyttekjøretøyseriene fra VW, Caddy, Transporter, Crafter og Amarok, leveres med firehjulsdrift, og spesielt de tre sistnevnte bygges også i høybente versjoner som trives utmerket i terrenget. På Test & Drive er det anledning til å prøve Crafter, Transporter Rockton og Amarok i ei spektakulær og krevende terrengløype, og vi tipper at disse kjøretøyene ikke får stå mye i ro så lange arrangementet varer.

 

Forsiden nå