Sennebogen 655 HD dragliner i aksjon. Draglinere er ideelle til å grave bort mudder og løsmasser på bunnen av havneanlegg.
Sennebogen 655 HD dragliner i aksjon. Draglinere er ideelle til å grave bort mudder og løsmasser på bunnen av havneanlegg.

Men draglineren var ikke død

Sennebogen er kjent for å utvikle spesialmaskiner, og nå har produsenten blåst liv i en ny all-roundmaskin bygd på draglinekonseptet.

Sennebogen 655 HD har fagverksbom, veier 55 tonn og kan brukes til dragline-graving, som kran på anleggsplassen  eller utstyres med kule for rivningsarbeider.

Sterk og rask

Den kommer med en Caterpillar-motor på 261 kW (350 hk). Et hydraulisk system med flere kretser og et fallsikringssystem sørger for optimal og sikker manøvrering av den påmonterte redskapen.

De to hydrostatisk styrte wiretromlene har to rotasjonsgir. Dette gjør 655 HD godt egnet til tung graving og rask tømming av skuffen.

Lett å frakte

Som  kran kan maskinen løfte opptil  56 meter over bakken. Dette oppnås ved å montere en jib på toppen av den enkle bommen.

Ved å kjøre de hydraulisk regulerbare beltene helt inn, blir transport-bredden redusert til 3,3 meter. Da kan draglineren  fraktes på en vanlig svanehenger, ifølge den tyske produsenten.

Forsiden nå