Nedgang hos MAN

Nedgang hos MAN

Regnskapsåret 2012 medførte store utfordringer, men MAN klarte likevel å oppnå et driftsresultat på 1 milliard euro. 2013 er foreløpig vanskeligere.

Nedgangen i lastebilmarkedet har fortsatt, og MAN mener hele 2013 vil bli krevende. Ordreinngangen innenfor nyttekjøretøy var 12% lavere 1. kvartal i år sammenlignet med samme periode i 2012. Omsetningen var 16% lavere på det europeiske marked enn i 1. kvartal 2012. Etter en viss stillstand har imidlertid det latinamerikanske markedet begynt å vokse igjen. Totalomsetningen i MAN-konsernet ligger 9% under samme periode i fjor. Driftsresultatet for hele MAN Group endte 82 millioner euro på minussiden 1. kvartal i år, mot et overskudd på 254 millioner euro samme periode i 2011.

MAN forventer ikke noe økonomisk oppsving i 2013. Selskapet antar at etterspørselen etter nyttekjøretøy i Europa fortsatt vil gå noe ned, men tror på ny vekst i Brasil. Styret vil møte dette med kostnadskutt og økt effektivitet i produksjonen. Generelt vil imidlertid etterspørselen etter innovative løsninger i transport- og energibransjen fortsette å stige og sikre langsiktig økonomisk vekst, heter det i en melding fra MAN.

 

Forsiden nå