Etter jobben på Ullevaal skulle Liebherr-kranen videre til vindmølleoppdrag i svenske Motala. – Vi har to slike kraner, og de er stort sett i arbeid hele tiden, forteller daglig leder i Nordic Crane, Erik Kynningsrud. De to løftene måtte gjøres lørdag kveld og søndag fordi det ikke var mulig å gjennomføre dem i åpningstidene til butikkene ved Ullevaal Stadion.
Etter jobben på Ullevaal skulle Liebherr-kranen videre til vindmølleoppdrag i svenske Motala. – Vi har to slike kraner, og de er stort sett i arbeid hele tiden, forteller daglig leder i Nordic Crane, Erik Kynningsrud. De to løftene måtte gjøres lørdag kveld og søndag fordi det ikke var mulig å gjennomføre dem i åpningstidene til butikkene ved Ullevaal Stadion. (Foto: Nordic Crane)

Hjemmeseier til Nordic Crane

En av Norges største hjulgående kraner måtte til da Veidekke skulle løfte på plass to gangbroer på Ullevaal Stadion.

Veidekke står for utbyggingen av Coca-Cola-tribunen på Norges nasjonalarena for fotball. I slutten av oktober skulle to gangbroer, hver på 232 tonn, løftes på plass på toppen av de to store trappetårnene på tribunen.

Daglig leder Eirik Kynningsrud i Nordic Cranes var på plass og fulgte arbeidet. Foto: Nordic Crane

Til det trengtes Nordic Cranes’ Liebherr LG 1750 – en hjulgående fagverkskran med en løftekapasitet på 750 tonn.

- Løftet gikk ut på en radius på 34,5 meter. Kranen ble da utstyrt med superlift, der det er koblet på 365 tonn motvekter. I tillegg har kranen 220 tonn i seg selv. Dette må hele tiden balanseres underveis i løftet, forteller daglig leder i Nordic Cranes, Eirik Kynningsrud, til AT.no.

For å få kranen på plass trengtes 40 lass med utstyr, og monteringen tar to og en halv dag, noe som var en utfordring på en trang byggeplass i Oslo.

- Alt gikk helt på skinner, legger Kynningsrud til.

Nordic Cranes har to slike kraner, som stort sett brukes til montering av vindmøller rundt om i Skandinavia.

Forsiden nå