De daglige lederne Rune Langfjell i Asfaltverket Mo (t.v.) og Knut Harstad i Hæhre Entreprenør har inngått «Norges største asfaltkontrakt». (Foto: Veidekke)
Helgeland nord er det første av i alt tre kontraktsområder for pakken E6 Helgeland. Prosjektet strekker seg over en veistrekning på 125 km, fra Korgen til Bolna. Det skal bygges 62 km vei, der 47 km er utbedringstiltak for eksisterende vei.

- Norges største asfaltkontrakt

Asfaltverket Mo AS i Mo i Rana har skrevet kontrakt med Hæhre Entreprenør AS om å levere 220.000 tonn asfalt til den 62 km lange parsellen E6 Helgeland nord.

«Dette er trolig den største asfaltkontrakten som noen gang er skrevet i Norge», skriver Veidekke i en pressemelding.

Asfaltverket Mo AS er eid 50 % av Veidekke Industri og 50 % av daglig leder Rune Langfjell. Parsellen som skal asfalteres i ni meters bredde går fra Finneidfjord sør for Mo i Rana til Bolna på Saltfjellet i Nordland.

- Vi er stolte over å ha inngått det som meg bekjent er Norges største asfaltkontrakt. Her skal det tenkes nytt og langsiktig med hensyn til kvalitet, driftssikkerhet, slitasje og ikke minst på miljøsiden. Vi vil rådføre oss med den ypperste asfaltekspertisen i landet på dette prosjektet, og Veidekkes asfaltlaboratorium i Trondheim er allerede koblet inn, sier daglig leder Rune Langfjell i Asfaltverket Mo.

Asfaltarbeidene starter i 2016 og ferdigstilles høsten 2019.

Forsiden nå