Peab bygger kontorbygg i Tromsø

Peab - Bjørn Bygg har fått i oppdrag å bygge Amundsengården kontorbygg ved den nye havneterminalen i Tromsø. Kontrakten har en verdi på 63 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

I februar i år ble det klart at Peab – Bjørn Bygg fikk oppdraget med å bygge Prostneset havneterminal for Tromsø Havn KF.

Byggarbeidene startet i april, og den 12.000 kvm store havneterminalen skal stå klar i februar 2018. Amundsengården kontor- og forretningsbygg skal oppføres i tilknytning til havneterminalen. Byggherre er Prostneset Utvikling, og Bjørn Bygg er valgt som totalentreprenør.

- Vi skal bygge et tre etasjer høyt kontorbygg på rundt 2800 kvadratmeter. Det blir butikker i første etasje, og kontorlokaler i andre og tredje. Byggarbeidene starter opp i februar 2017, og kontorbygget skal være ferdigstilt i mars 2018, forteller assisterende distriktssjef Morten Andreassen i Bjørn Bygg.

Når Prostneset havneterminal åpner i 2018 vil den inneholde godsterminal, passasjerterminal, kontorer, busstasjon, hurtigruteankomst og buss- og hurtigbåtankomst.

- Bjørn Bygg har vært involvert i havneterminalprosjektet siden høsten 2014. Etter en lang samspillsprosess startet vi byggingen av havneterminalen og Sjøsiden i april 2016. At vi nå er tildelt kontrakt på det siste bygget på havneterminalen tar vi som en stor tillitserklæring fra byggherren, sier Arild Østgård, administrerende direktør i Bjørn Bygg.

Powered by Labrador CMS