Risa i gang med ny kontrakt

Risa i gang med ny kontrakt

Mandag morgen ved Flekkefjord trafikkstasjon samlet det seg arbeidere og ledelse fra Risa AS, og representanter fra fylkeskommunen og Statens vegvesen, for å markere starten på driftskontrakten Mandal og Flekkefjord.

Dette er en av fire driftskontrakter i Vest- Agder. Risa AS stilte både mann- og maskinsterke for å vise litt av det som skal holde veiene trygge for ferdsel de neste fem år.
- Denne kontrakten dekker omtrent 650 km vei der bare 20 km er riksvei, derfor er vi glad for at fylkesordfører Terje Damman også er med oss her i dag, sa regionvegsjefen Kjell Inge Davik i åpningstalen sin.

En viktig jobb

Både Damman og Davik trakk fram viktigheten av å markere overleveringer av driftskontrakter.
- Den jobben som dere gjør er uhyre viktig, og så er den av en sånn karakter at den blir fulgt med på både av de som bruker veien og de som bor i nærheten av den, sa Damman.
- Tiden går fort, nå er vi glad usikkerheten om vi får denne kontrakten er borte. Vi har hatt en tilsvarende kontrakt allerede i fem år, sa regionleder Mads Hompland i Risa AS, og la til at de nå stiller enda sterkere etter noen år med dyrekjøpt erfaring.

 Det komplette veifaget

- Jeg håper at dette kan bidra til økt rekruttering og videreutvikling av dette faget, som jeg pleier å kalle det komplette veifaget, sa Davik.
Regionveisjefen uttrykte stor glede over å kunne se at det også var jenter med på laget til Risa AS.
- Jeg har vært dumpersjåfør i seks år, nå skal jeg til med litt andre typer oppgaver, mer administrasjon, sier Anette Moi, en av ansatte hos Risa AS.
- Det er helt fantastisk å ha ansatte som man kan bruke til forskjellige typer arbeid, både det praktiske og administrative, hun er like flink til å bruke motorsag eller PC, kommenterte Øyvind Bjelland, prosjektingeniør på denne kontrakten.

Forsiden nå