Den hvite trekkvogna er etterlyst av politiet. Hvit MAN med rumenske skilter, BV01VNS.

Rumener på rømmen med livsfarlig trekkvogn

Først stoppet han ikke i tungbilkontrollen. Så ble det avdekket alvorlige bremsefeil, dårlig lastsikring og brudd på kjøre- og hviletidreglene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Til slutt brøt sjåføren opp en hjullås og stakk med bilen...som er en type kjøretøy han heller ikke har førerrett til.

Fravær av bremser

Sjåføren ble hentet tilbake etter først å ha kjørt forbi tungbilkontrollen på E39 Krossmoen ved Egersund uten å stanse onsdag 17. august.

Den rumenske trekkvogna ble påsatt hjullås, fordi det ville være direkte livsfarlig å kjøre bilen på vei uten å reparere bremsene.

Når alle varsellampene lyser bør du finne et verksted. Det var mye feil på det rumenske vogntoget. Sjåføren ble anmeldt men stakk av.

- Vogntoget har dårlige bremser, det har ikke ABS på tilhengeren og EBS-systemet fungerte ikke, sier kontrolleder i Statens vegvesen, Kenneth Holm Vestby, til NRK Rogaland.

MAN med nummer BV01VNS

Da inspektørene kom på jobb morgenen etter, var hjullåsen brutt opp og trekkvogna borte fra kontrollplassen. Nå er politiet på utkikk etter lastebilen.

- Vi vil gjerne ha tips om lastebilen. Det er en hvit MAN med registreringsnummer BV01VNS, sier operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Charles Bøgild til NRK.

Powered by Labrador CMS