Fotograf Vidar Heitkøtter tenkte ikke på HMS-en i situasjonen da han tok bildet, men det har flere andre gjort.

Skanska: - Helt uakseptabelt å stå i skuffa

Hendelsen på bildet har fått flere til å stille spørsmål om HMS-en er ivaretatt ved Skanskas prosjekt, Rosten kraftverk, i Dovre og Sel kommuner i Oppland.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Et bilde ble publisert i en artikkel hos Gudbrandsdølen Dagningen (krever abonnement) 27. februar om at elva Lågen nå er i ferd med å demmes opp. Det viser en person som tilsynelatende står i ei skuffe flere meter opp på en betongmur.

AT.no har fått tilgang til et annet bilde fra samme bildeserie.

AT.no har sendt en e-post til Skanska Norge for å få deres versjon av det som vises på bildet. Vi har fått svar av kommunikasjonssjef Geir Nordal Linge:

- Vi ble gjort oppmerksom på dette bildet tidlig i dag (28. februar) og vi er i full gang med å undersøke omstendighetene. Bildet viser en underentreprenør som jobber for oss på Rosten med nedrigging av flagg og utstyr. Det ble utført en sikker jobbanalyse i forkant av operasjonen, og planen var at arbeidsoperasjonen skulle løses ved hjelp av fullt rappelleringsutstyr. Skuffa til gravemaskinen skulle kun bruke til å lagre verktøy, opplyser han.

Fotograf Vidar Heitkøtter tenkte ikke på HMS-en i situasjonen da han tok bildet, men det har flere andre gjort.

Han forklarer videre at det ble brukt rappelleringsutstyr og arbeideren er en erfaren klatrer med kurs i både fallsikring og bruken av rappelleringsutstyr:

- Men det kan se ut som om arbeideren står i skuffa når dette bildet ble tatt. Det å stå i skuffa og jobbe er selvsagt helt uakseptabelt.

Skanska Norge skal ha et møte med leverandøren torsdag 1. mars for å komme til bunns i hvordan denne operasjonen faktisk ble gjennomført før man beslutter videre konsekvenser.

Powered by Labrador CMS