Slik ser Skatestraumtunnelen ut etter brannen som oppsto da en tilhenger med 16.500 liter bensin brant. Alle (foto: Brannvesenet)

Store skader i tunnelen

Slik ser det ut i Skatestraumtunnelen etter at 16.500 liter bensin brant.

Røykdykkare og politi har vært inne i Skatestraumtunnelen som er en undersjøisk tunnel på fylkesvei 616 i Bremanger i Sogn og Fjordane. De første inntrykkene fra tunnelen er at skadene er svært store.

– Kabler henger ned fra taket, betong har løsnet og alle kumlokkene i bunnen av tunnelen er av, sier Margot Åsebø, fungerende avdelingsdirektør i Statens vegvesen i Sogn og Fjordane.

Verst mot nord

Politiet har vært inne i tunnelen etter at røykdykkerne var inne, men ingen flere skal inn i tunnelen dagen etter brannen på grunn av muligheten for farlige gasser. Alle som har vært inne i tunnelen har kommet fra sørsiden.

– Det har gått helt greitt å ta seg ned til bunnen av tunnelen og frem til det utbrente vraket. Men ingen har vært forbi hengeren, opplyser Åsebø.

Hengeren med bensin trillet i fjellveggen ca. 500 meter inne i tunnelen, fra nordenden. Ved hengaren står også en bil som er helt utbrent.

– Skadene mot nord kan være svært omfattende. Det kommer til å ta tid før vi kan sende inn mannskaper på nordsiden, sier Åsebø.

Ingen lekkasje

Statens vegvesen har ikke registrert lekkasje av vann i tunnelen. Det er likevel altfor tidlig å si hvor lang tid reparasjonen av tunnelen vil ta.

Forsiden nå