Avtalen er undertegnet. Fra v. Olav Stangeland, Tom Ola Bull og Harald Kynningsrud.
Avtalen er undertegnet. Fra v. Olav Stangeland, Tom Ola Bull og Harald Kynningsrud.

T.0. Bull inn i Nordic Crane Group

Nordic Crane Group AS (NCG) overtar mobilkran- og transportvirksomheten til T.O. Bull AS med tilbakevirkende kraft fra 1. januar 2011.

Overtagelsen omfatter T.O. Bull Transport og Kranservice AS og gjør NCG til en skandinavisk krangigant. I kjøpet av Bull inngår følgende selskap:

- T.O. Bull AS
- Svein Johannessen AS (60%)
- Spesialtransport AS (34%)
- T.O.Bull Montasje AS (50%)
- Norsk Kranløft AS
- Oslo Kranservice AS

Øker konkurransekraften

- Vi er svært godt fornøyd med å overta en så veldrevet bedrift som T.O.Bull AS. Kjøpet setter Nordic Crane Group AS i stand til å gjennomføre større løfte- og transportavtaler i Skandinavia i konkurranse med de store utenlandske aktørene, sier adm. direktør Trond Helge Skretting i Nordic Crane Group AS.

Nordic Crane Group blir Skandinavias ledende aktør innenfor mobilkraner/lastebilkraner og spesialtransport og har virksomhet fra Malmø i sør til Hammerfest i nord. For tiden har selskapet blant annet flere 600- og 700 tonns kraner i virksomhet med montering av vindkraftanlegg i Sverige.

Etter overtagelsen vil NCG omsette for over en milliard kroner i 2011. Selskapet, som har 700 ansatte, eies av familiene Kynningsrud og Stangeland 50/50 gjennom selskapene Kynningsrud Holding AS og TS Eiendom AS. Markedene er bygg/anlegg, petroleum/industri, vindkraft og transport.

Styrkes i Oslo-regionen

T.O. Bull AS har gjennom mange år vært den største mobilkranaktøren i Oslo-området. Kran- og transportvirksomheten består av 190 ansatte og 160 mobilkraner/lastebilkraner/trekkbiler. Kjøpet medfører at Nordic Crane Group vil disponere en maskinpark på 500 enheter hvorav ca. 100 er kranbiler.

- Vi har opplevd en kraftig strukturendring de siste årene hvor stadig større lastebilkraner erstatter mobilkraner i 25-50-tonnssegmentet. Det har lagt premissene for hvordan vi bygger opp kapasitet og fleksibilitet i selskapet, sier Skretting.

- Når får vi se Bull-selskapene i NCG-fargene?

- Navnet T.O.Bull blir ikke borte og vil prege kranjobbene i de områdene hvor selskapet arbeider. Virksomheten fortsetter som før med alle kontrakter, avtaler og forpliktelser som ligger i T.O. Bull AS. Plassleder i Oslo blir som før Kent Bull, sier Skretting.

Forsiden nå