Ettersom ExcaDrill-tårnet kun kan styres fra hytta, er det ikke krav om bur rundt den roterende enheten. Dette tårnet tilhører Fosse Maskin og Transport AS i Vik.

Tårn uten bur

Ankerløkken Equipment AS har levert to ExcaDrill 45 A boretårn. Ved første øyekast vil noen kanskje stusse over at de ikke har vernebur.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Det er Fosse Maskin og Transport AS i Vik og Dokka Entreprenør AS på Dokka som har mottatt hvert sitt boretårn for montering på gravemaskin. Det siste året er reglene strammet inn når det gjelder beskyttelsesbur rundt roterende utstyr som boretårn eller borerigger. ExcaDrill-tårnene har ikke bur eller noe form for elektronisk autostopp.

- Dette er i tråd med kravet om vern. Ankerløkken Equipment AS har fått en skriftlig samsvarserklæring fra produsenten Junttan OY i Finland, som sier at applikasjonen er bygd i henhold til EU-Standarden EN 16228, skriver Ankerløkken i et nyhetsbrev.

ExcaDrill–tårnene kan nemlig kun styres fra hytta på gravemaskinen. De har med andre ord ikke radiostyring. Tårnet bruker maskinens tilleggshydraulikk, og når hydraulikken brytes med sikkerhetsspaken på førerstolen stoppes også tårnet automatisk.

- Produsenten mener det er best sånn. For boring på utilgjengelige steder kan det leveres kamera på boretårnet som sender bilder til en skjerm i hytta. Da har operatøren like god sikt som om han står ute med fjernstyring, sier Morten Paulsen ved Anklerløkken Equipment AS.

Powered by Labrador CMS