Denne hjulgraveren til Toten Anlegg og Transport er blant dem som har vært utsatt for tyveri helgen.

Tyver herjet på Fellesprosjektet

I løpet av helgen er det stjålet både lamper og diesel fra anleggsmaskiner på Espa.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

I løpet av helgen har tyver vært på ferde på E6-utbyggingen ved Espa. Minst to gravemaskiner har vært utsatt for tyverier.

- Det er stjålet lamper fra noen anleggsmaskiner i løpet av helgen. Det er snakk om minst 15-20 lamper i tillegg til diesel. Men vi har ikke vært der oppe ennå, så vi har ikke helt oversikten, forteller operasjonsleder ved Hedmark politidistrikt, Dyre Antonsen, til AT.no.

Godt utstyrt

Minst tre entreprenører er rammet. Det dreier seg om Toten Anlegg og Transport, HTR Graveservice og Bjørn Frenning Transport og Graving.

Les også: Utviklet dieseltyveri-alarm

- Det er tatt lamper fra en Volvo EW140 D fra oss. Alle lysene er borte, og det var en av Norges best utstyrte med tanke på lys, forteller Geir Bjerkengen i Toten Anlegg og Transport til AT.no.

Han var på full fart til politiet for å anmelde da AT.no snakket med ham mandag morgen.

Tommy Bjerkengen er prosjektleder for selskapet på Espa. Han forteller at tyveriet må ha skjedd etter klokka åtte lørdag kveld.

- Vi oppdaget dette i dag tidlig. De hadde stjålet lamper fra vår graver og en graver som sto ved siden av. Den andre graveren ble parkert der lørdag kveld klokka åtte, og da var alt i orden, så tyveriet må ha skjedd etter dette, sier Tommy Bjerkengen.

Les også: Vogntog stjålet

Dieseltankene på maskinene er også tømt. På Toten sin var det kvart tank, mens det var igjen 30-40 liter på den andre maskinene.

Ledningene klippet

Liebherr-maskinen til HTR Graveservice ble ribbet for lys og diesel i løpet av helgen.

Daglig leder Hans Trygve Røed i HTR Graveservice, fikk også morgenen ødelagt.

- Jeg kom til maskinen min på morgenen og da var alt av lys borte. Ledningene er klippet og lampene er borte. Totalt er det stjålet 12 led-lamper fra meg, forteller han til AT.no, og legger til at tanken også er tømt for diesel på Liebherr 904-maskinen.

Han legger ikke skjul på at han blir sint.

- Jeg er så forbanna at det lyser etter, sier han.

Fanget på kamera?

Tyvene har bare klippet av ledningene for å få med seg lyktene.

Bjørn Frenning Transport og Graving har mistet to xenon-lys fra en Volvo EW160 hjulgraver. Denne maskinen jobbet ikke på Fellesprosjektet, men på en separat jobb ved Shell-stasjonen på Espa. 

- Den sto helt innpå nybygget der og der er det også kameraer, så det er litt rart at de har turt, sier daglig leder Bjørn Erik Frenning Karlsen til AT.no.

Han forteller at selsapet ganske ofte er plaget av tyveri av diesel og lykter.

- Men vi får sette på to nye lys, så får vi se hvor lenge de blir værende, sier han galgenhumoristisk.

Powered by Labrador CMS