Tommy Larsen og HeatWork har store forhåpninger for den nye teletiningsmaskinen HY35.
Tommy Larsen og HeatWork har store forhåpninger for den nye teletiningsmaskinen HY35.

Verdenspremiere hos HeatWork

Skal smelte hjertene til Kommune-Norge med ny teletinemaskin.

I dag åpnet messen Kommunalteknikk 2013 på Telenor Arena på Fornebu, en messe som i hovedsak orienterer seg mot kommunal sektor. Teletinespesialistene i Narvik-firmaet HeatWork deltar i år for første gang på messen, og klinker like godt til med lansering av og premierevisning på sin nye, portable teletinemaskin, HW MY35. På messen ble den markedsført som den ultimate maskin for vann, avløp, veier og gravlunder i kommunene.

- Etterspurt i markedet

- Dette er en tinemaskin som har vært etterlyst av våre kunder. Det er mange som har spurt oss om en litt lettere og rimeligere maskin enn for eksempel bestselgeren vår, HW HD 3600, forteller Tommy larsen, leder for salg og ettermarked i Heat Work. Maskinen har vekt fra 850 kg, og er dermed omtrent ett tonn lettere enn «storebror». Økt mobilitet er ikke minst etterspurt i kommunal sektor, men det går på bekostning av tinekapasiteten.

- Maskinene har varmeeffekt på 35 kW, og vi bruker teknologi som gir markedets høyeste virkningsgrad, forteller han.

Opptinengen skjer ved bruk av væskebåren varme, der slanger legges ut over området som skal tines opp. Inni slangene sirkulerer en væske som holder ca. 100°C. For enda mer effektiv opptining er det også utviklet spesielle isolasjonsmatter som legges over området som skal tines, slik at man får bedre fordeling av varmen og hindrer at man «fyrer for kråkene».

HeatWork har også utviklet et patentert system, kalt Ice Guard Systems. Dette er varmestaver som settes permanent, vertikalt i grunnen, for eksempel i stikkrenner og kulverter der det erfaringsmessig kan oppstå isproblemer. Tineprosessen skjer sirkulært og grunnen tines likt i alle retninger i hele varmestavens lengde. Bruk av Ice Guard Systems medfører store besparelser i tid og kostnader ved åpning av frosne vannveier, og vil gi bedre arbeidsforhold for de som for eksempel arbeider med isproblematikk ved veier og jernbane.

- En viktig sektor

Tommy Larsen legger ikke skjul på at kommunesektoren blir et viktig satsingsområde fremover.

- Vi har fått godt fotfeste blant maskinentreprenørene, og nå skal vi også markere oss sterkere overfor de som styrer med drift og vedlikehold i kommunene, sier Larsen.

Neste mulighet til å se den nye teletinemaskinen er på MaskinExpo i Sverige og på anleggsmessen i Tromsø.

PS! Kommunalteknikk 2013 stenger dørene onsdag 15. mai klokken 16. Du kan lese en fyldig rapport fra messen i neste A&T!

 

Forsiden nå