Føyka barnehage.

Ny barnehage i Asker

Asker kommune og NCC Building har nylig signert en samspillsavtale for en ny og større barnehage på Føyka.

Samspillsfasen mellom Asker kommune, Sweco Arcitecths og NCC Building starter opp i begynnelsen av juni, der miljøambisjonene for den nye barnehagen er høye.

– Asker kommune har høye miljøkrav, og har signalisert at de ønsker flere bærekraftige elementer i dette bygget. Det er selvfølgelig veldig inspirerende for vår del, og vi ser frem til en god samspillsfase hvor vi sammen kan komme fram til de beste løsningene for våre minste verdensborgere, sier Bjørn Kristian Hole, avdelingsleder for Viken vest i NCC Building.

Utslippsfri byggeplass, passivhusstandard, utredning av massivtre som bæresystem og solceller er noe av de elementene Asker kommune både har satt som krav og ønsker utredet for dette prosjektet.

Den nye barnehagen skal bestå av 2 etasjer, med 6 avdelinger. I tillegg skal uteområdet forbedres og utvides.

NCC skal for dette prosjektet samarbeide med Sweco Architects.

– Vårt fokus nå er å få til en god og konstruktiv samspillsfase med byggherren. NCC har god erfaring med å bygge barnehager, og vi ser fram til en god og kreativ prosess. Vi har etablert et godt prosjektteam med god erfaring på samspill, og vi ser fram til å starte samarbeidet, sier prosjektsjef i NCC Building, Thomas Trygsland Olsen.

Utviklingsfasen forventes å være avsluttet i oktober.

Powered by Labrador CMS