Stein Ivar Hellestad.

Ny konsernsjef i Skanska

Stein Ivar Hellestad tar over som konsernsjef i Skanska Norge.

Han har hatt rollen som fungerende konsernsjef siden årsskiftet, etter at Ståle Rød gikk inn i selskapets globale konsernledelse, med ansvar for 3850 medarbeidere.

Hellestad kommer fra Bø i Telemark, er 51 år og utdannet siviløkonom. Han har lang erfaring fra bransjen, og har vært i Skanska siden 2000. Han har siden 2010 vært økonomidirektør i Skanska Norge.

– Stein Ivar er en verdidrevet leder med et kommersielt tankesett, som har hatt en avgjørende rolle i Skanska Norges utvikling og prestasjoner gjennom de siste årene. Med over 20 år i bransjen, inkludert 13 år i Skanska Norges konsernledelse, har han alle forutsetninger for å fortsette å utvikle virksomheten, sier Ståle Rød, konserndirektør i Skanska Group i en pressemelding fra Skanska.

– Det er med både ydmykhet og stolthet at jeg går inn i rollen som konsernsjef i Skanska Norge. Jeg ser frem til å videreutvikle selskapet sammen med alle våre kompetente og engasjerte medarbeidere. Vi skal bruke vår felles kompetanse til å skape verdi for eksisterende og nye kunder, sammen med et kompromissløs fokus på sikkerhet. Vi bygger for et bedre samfunn er vår visjon, og dette skal ligge til grunn for alt vi gjør, sier Hellestad i meldingen.

Prosessen med å finne Stein Ivars etterfølger som økonomidirektør i Skanska Norge starter omgående, opplyser Skanska.

Powered by Labrador CMS