IFJOR: Lastbæreren 855 (kapasitet 14 tonn) var blant de første modellene som rullet ut av den nye fabrikken. Vi skimter også kranene til hogstmaskinene 901XC (t.v.) og 931XC (t.h.).

Nye Komatsu-fabrikken åpnet

UMEÅ: Komatsu Forest har nå startet produksjonen av skogsmaskinene i den nye fabrikken i Umeå (Sverige). Ny-fabrikken ligger ca. 13 km fra «gamle-fabrikken» som stengte portene før sommerferien.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Byggingen av den nye fabrikken startet i fjor sommer og er på 40.000 m2 fordelt med produksjonslokaler over to etasjer og et kontorbygg på seks etasjer.

En produksjonslinje

Fabrikken er bygget for en produksjonskapasitet på ca. 1700 maskiner, og monteringen av hogstmaskinene og lastbærerne foregår på samme produksjonslinje.

– Vi mener denne løsningen har mange fordeler, blant annet kan vi følge opp kvalitet, tilgjengelighet og sikkerhet til minste detalj. I tillegg vil våre kunder oppleve større fleksibilitet og ledetid, sier Anna Fredriksson, fabrikksjef på Komatsu Forest.

Siden 2004

Monteringslinjen drives ved hjelp AGV-er (Automated Guided Vehicles), førerløse trucker som automatisk beveger seg langsomt langs produksjonslinjen. Et nytt lagersystem sørger også for at delene kommer frem til riktig sted og til rett tid under monteringen. De fleste komponentene er lagret innomhus hvilket skal gi bedre kvalitet og kortere ledetid, heter det.

Japanske Komatsu har nå produsert skogsmaskiner i Umeå siden 2004 da selskapet kjøpte Valmet-fabrikken.

Powered by Labrador CMS