Mandag 23. november 2020 blir det offentliggjort hvilken av disse to som blir Truck of the Year 2021: Volvos FH-serie eller MAN TGX.
Mandag 23. november 2020 blir det offentliggjort hvilken av disse to som blir Truck of the Year 2021: Volvos FH-serie eller MAN TGX.

Hvem vinner Truck of the Year?

2020 har vært et spesielt år for oss alle. For lastebilindustrien har det også vært et meget spesielt år.

Publisert Sist oppdatert
Hvilken lastebil mener du er Truck of the Year?
MAN TGX
Volvo FH

I starten av året kunne flere produsenter rapportere om et svært godt 2019, og de fleste forventet også et godt 2020. Nå er det tidlig å spå resultatene til de ulike produsentene, men ut fra kvartalsrapporter og registreringstall er det neppe et nytt gullår.

I mars/april var de fleste fabrikker stengt ned, og de fleste åpnet gradvis igjen etter at det første sjokket hadde lagt seg. Vi hører imidlertid stadig at produksjonstakten ikke er tilbake med like mange skift og samme kapasitet som før nedstengingen.

Dette har også hatt påvirkning på vår bransjes store «Oscar» som er «International Truck of the Year».

I et IAA-år er det vanligvis svært hektisk, «alle» skal lansere nye produkter før utstillingen og vi journalister flyr fra den ene prøvekjøringen til den andre i månedene før utstillingen åpner. I år ble IAA avlyst, lanseringene fra produsentene er blitt foretatt i svært små grupper, for dem som fremdeles har hatt anledning til å reise. Selv har jeg ikke vært på en flyplass siden nedstengingen og følgelig fulgt lanseringer via nettet.

Vi har også en sterk mistanke om at flere planlagte lanseringer som skulle ha vært holdt før IAA er lagt litt på is, alternativt vist frem senere slik som Scanias V8-motor som ble lansert i slutten av september.

To finalister

Det er i år derfor kun to finalister som møter kriteriene til Truck of the Year 2021.

Den første kandidaten er MAN TGX som ble vist i Bilbao rett før nedstengingen. Den andre kandidaten er Volvos FH-serie som skulle ha premierevisning i begynnelsen av mars.

Denne ble utsatt noen uker og de første eksemplarene av bilen var på plass i Norge for prøvekjøring i august.

Begge disse kandidatene har med stor suksess fartet land og strand rundt i høst for å gi norske kunder muligheten til å se og kjøre bilene.

Hvem av disse to som vinner trofeet kan du følge direkte på www.itoy2021.com mandag 23. november kl. 12.00.