CITAN: Helt nye Mercedes-Benz Citan vant Van of the Year 2022 sammen med Renault Kangoo. Bilene er totalt redesignet og bringer flere nyheter inn i det lette varebilsegmentet.

Årets varebil i Europa 2022 - Citan og Kangoo

LYON (AT.no): Prisen for årets varebil i Europa ble delt ut under Solutrans i Lyon 17 november, hvor samarbeidsprosjektet Mercedes-Benz Citan og Renault Kangoo gikk av med seieren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Det er første gangen de to produsentene vinner prisen sammen, men hver for seg har selskapene tidligere vunnet tre ganger. Det er den 30. gangen International Van of the Year blir kåret. Juryen har bestått av 24-medlemmer fra like mange europeiske land. Citan og Kangoo vant foran 5. generasjon Volkswagen Caddy og samarbeidet med Stellantis-modellene Citroën e-Berlingo, Opel Combo-e og Peugeot e-Partner samt Toyota Proace City Electric havnet på tredjeplass.

KANGOO: Renault Kangoo ble testkjørt av juryen på en bane utenfor Paris. Her fikk juryen teste ulike produksjonsmodeller og prototyper med både elektrisk drivlinje og automatgirkasser som etter hvert kommer i modeller fra begge produsentene.

- Filosofien og målene bak prisen forblir uendret og nivået i den teknologiske utviklingen og de mange innovasjonene fortsetter å stige selv om det nå er 30 år siden den første Van of the Year kåringen. Hovedkriteriene for prisen er kjøretøyenes bidrag til effektivitet, sikkerhet, bærekraft og miljøstandarder innenfor lette nyttekjøretøyer. For IVOTY 2022 finner vi kandidater både med tradisjonelle varebiler med forbrenningsmotor og et utvalg av batterielektriske varianter. I utgangspunktet var det 14 nye varebiler, fra 11 produsenter, IVOTY-juryen måtte velge blant for å kåre en, eller skal vi si to vinnere, sier Jarlath Sweeney, juryformann i IVOTY-juryen.

Etter å ha vurdert de nye Kangoo og Citan, fikk også juryen høre mer om det flerårige samarbeidsprosjektet mellom de franske og tyske bilprodusentene, der hvert merke har tilført utviklingsprogrammet unike egenskaper. Dette er blant annet «Open Sesame»-dørene i Renault Kangoo og inkluderingen av Mercedes-Benz MBUX brukeropplevelse og andre sikkerhetshjelpemidler på Citan.

Vinnerne

Jarlath Sweeney, juryformann i IVOTY-juryen (i midten) delte ut pris til Marcus Breitschwerdt, sjef for Mercedes-Benz Vans (t.v.) og til Mark Sutcliffe, SVP, LCV Business Unit, Renault Group.

- Vi er glade for at vår nye Mercedes-Benz Citan er tildelt prisen International Van of the Year 2022. Citan ble fullstendig redesignet og kompletterer perfekt vår eksisterende Mercedes-Benz varebil-portefølje. Både varebilen og persontransport bilen Tourer tilbyr våre kunder et bredt spekter av bruksmuligheter og stor funksjonalitet – med ekstremt høy kjørekomfort og de velkjente Mercedes-Benz sikkerhetsstandardene. Som en ekte Mercedes-Benz kompletterer nye Citan varebilfamilien vår. En stor takk for denne flotte prisen til International Van of the Year-juryen, sier Marcus Breitschwerdt, sjef for Mercedes-Benz Vans.

Mark Sutcliffe, SVP, LCV Business Unit, Renault Group, var henrykt over prisen og sa:

- Jeg vil gjerne takke hele IVOTY-juryen for å ha valgt den nye Renault Kangoo Van til «International Van of The Year 2022». Denne prisen er en kilde til stor glede for teamene våre. Den anerkjenner deres innsats i å designe og produsere en varebil med til de høyeste kvalitetsstandardene, med innovasjoner som er unike i markedet og er designet for å forbedre hverdagen til våre profesjonelle kunder. Denne prestisjetunge prisen er en anerkjennelse av Renaults rolle innenfor innovasjon og lederskap i segmentet for lette nyttekjøretøy som strekker seg mer enn 120 år tilbake i tid.

Powered by Labrador CMS