Denne brua gjenåpnes

- Brua er trygg.

Publisert

Majorplassen bru over E134 i Kongsberg gjenåpnes for ordinær trafikk i løpet av fredag 11. november.

- Brua er trygg

Statens vegvesen leder på vegne av alle veieierne prosessen med inspeksjoner, beregninger og vurderinger av de 14 fagverksbruene i tre som ble stengt i august etter at Tretten bru falt ned.

- Etter å ha gjennomført spesialinspeksjon, analyser av inspeksjonensresultatene og omfattende kontrollberegninger med tredjepartskontroll, er vi nå helt trygge på at Majorplassen bru kan gjenåpnes for ordinær trafikk, sier seksjonssjef Gunnar Eiterjord i Statens vegvesen.

Majorplassen bru er ei fagverksbru i tre, som er 50 meter lang og i ett spenn. Brua er klassifisert for 10 tonn aksellast og en totalvekt på inntil 60 tonn (bæreevneklassifisering 10/60).

Ny 13 km E134 gjennom Kongsberg ble bygd i perioden 2015–2020. Majorplassen bru åpnet 23. juni 2016 og er spesielt viktig som adkomst til det lokale ridesenteret Stall-K og tre husstander som bor i dette området noen kilometer utenfor Kongsberg.

Fire bruer igjen

Det nøyaktige klokkeslettet for når Majorplassen bru åpner fredag 11. november er ennå ikke klart. Følg med på trafikkinformasjon fra Statens vegvesen for nærmere informasjon:

Powered by Labrador CMS