EUROPAS STØRSTE FLÅTE: DFDS har Europas største flåte elektriske lastebiler, og har totalt bestilt 225 elektriske lastebiler fra Volvo. Fra venstre er Roger Alm (adm. direktør i Volvo Trucks) sammen med konserndirektør Niklas Anderson for logistikkdivisjonen i DFDS.

DFDS bestiller 100 el-lastebiler

KJEMPEORDRE: Transport- og logistikkselskapet DFDS har lagt inn en mektig bestilling på ikke mindre enn 100 elektriske Volvo lastebiler.

Publisert

Dette melder Volvo Trucks i en pressemelding mandag. Med denne ordren nesten dobler DFDS sin flåte med elektriske lastebiler fra Volvo, til totalt 225 lastebiler. Dette er den største flåten tunge elektriske lastebiler blant europeiske selskaper.

DFDS er Nord-Europas største shipping- og logistikkselskap, og selskapet opplever voksende etterspørsel etter transportløsninger med lavere miljømessig påvirkning. Av de 125 Volvo-bilene selskapet hadde bestilt før den nye ordren, er 95 elektriske i drift i Sverige, Danmark, Litauen, Belgia og Nederland, mens de resterende 30 blir levert i 2024. I pressemeldingen opplyses det at DFDS med sine elektriske biler har redusert utslippene av drivhusgasser med 1516 tonn ved utgangen av 2023.*

– Jeg er veldig glad for at det tette samarbeidet med DFDS fortsetter. Denne ordren på ytterligere 100 elektriske Volvo-lastebiler vitner om tilliten de har til vårt selskap. Den store økningen i DFDS’ flåte av elektriske lastebiler viser at nullutslippstransport er en levedyktig løsning her og nå, sier adm. direktør Roger Alm i Volvo Trucks.

De nye i ni markeder

Lastebilene i den seneste bestillingen skal settes i drift i ni markeder over hele Europa, inkludert Storbritannia, Irland, Nederland, Belgia og Sverige. Modellene som blir levert, er de nye, oppdaterte og enda mer energieffektive Volvo FH Electric og FM Electric.

DFDS har allerede den største flåten av tunge elektriske lastebiler i Europa, og er godt på vei mot målet om at minst 25 prosent av lastebilflåten skal være elektrisk innen 2030.

– Vi ønsker å være i førersetet i overgangen til mer bærekraftig transport på vei. Vår flåte med elektriske lastebiler øker stadig og bidrar ikke bare til å redusere klimapåvirkningen fra virksomheten vår. Den gjør oss også i stand til å hjelpe andre selskaper som søker å redusere CO2-utslippene fra forsyningskjedene sine. De 100 nye elektriske lastebilene understreker engasjementet vårt for å drive utviklingen fremover, sier konserndirektør Niklas Anderson for logistikkdivisjonen i DFDS.

Noen av de nye elektriske lastebilene vil transportere varer til og fra Volvo Trucks-fabrikken i Göteborg.

Siden 2019 har Volvo Trucks levert elektriske lastebiler til kunder i 45 land på 6 kontinenter. Volvo har for øyeblikket det bredeste utvalget i bransjen, med 8 elektriske modeller, melder Volvo i pressemeldingen.

* Brønn til hjul. Kilde: DFDS, dfds.com

Powered by Labrador CMS