Første serieproduserte eActros levert til DB Schenker i Tyskland. Fra venstre: Cyrille Bonjean (Executive Vice President, Head of Land Transport Europe DB Schenker), Karin Rådström (medlem av Board of Management Daimler Truck Holding AG og ansvarlig for varemerket Mercedes-Benz Trucks i Europa og Latin-Amerika) og Wolfgang Janda (Executive Vice President, Head of Network & Line Haul Management DB Schenker).

Første serieproduserte eActros levert

Første serieproduserte Mercedes-Benz eActros ble nylig levert til DB Schenker.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Den første helelektriske serieproduserte eActros fra Mercedes-Benz' fabrikk i Wörth am Rhein er nå levert: Karin Rådström, CEO Mercedes-Benz Trucks, overleverte en eActros 300 distribusjonslastebil til DB Schenker.

- Vi er veldig fornøyde med at DB Schenker, som et av de ledende selskapene innen logistikk, har valgt Mercedes-Benz eActros, sier Rådstrøm.

DB Schenker skal bruke den elektriske lastebilen til distribusjon av pallelast i Leipzig-området.

Lastebilen har en tillatt totalvekt på 19 tonn.

eActros’ batterier kan bestå av enten tre (eActros 300) eller fire (eActros 400) batteripakker, hver med en kapasitet på 112 kWh og en brukskapasitet på ca. 97 kWh.

eActros 400 har en rekkevidde på opp til 400 km. Lastebilen har en elektrisk drivaksel med to integrerte motorer og en transmisjon med to hastigheter. De to væskekjølte motorene leverer kontinuerlig 330 kW og har en toppeffekt på 400 kW. Bremseenergi føres tilbake til batteriene.

eActros kan lades med opp til 160 kW.

Powered by Labrador CMS