Renault Trucks C E-Tech.

Nye elektriske lastebiler fra Renault

Renault Trucks utvider sitt tilbud av elektriske kjøretøy med to nye modeller opp til 44 tonn, nemlig Renault Trucks T E-Tech for regional transport og Renault Trucks C E-Tech for anleggsbransjen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

De nye modellene i Renault Trucks’ serie tunge lastebiler får to eller tre elektriske motorer med en total ytelse på 490 kW (tilsvarer 666 hk). De blir også utrustet med en Optidriver-girkasse.

Renault Trucks T og C E-Tech får mellom to og seks lithium-ion-batteripakker med en kapasitet på mellom 180 og 540 kWh. Kjøretøyets batterier kan fullades på 9,5 timer med vekselstrøm (AC) opp til 43 kW, eller på 2,5 timer med likestrøm (DC) opp til 250 kW.

Lastebilene får en rekkevidde på inntil 300 km på en enkelt lading og inntil 500 km med en hurtiglading (250 kW) på én time underveis.

Renault Trucks T E-Tech.

For at kjøretøyene enklere kan tilpasses alle typer påbygg og følgelig alle bruksområder kan Renault Trucks T og C E-Tech utstyres med tre typer kraftuttak (PTO): elektrisk, elektromekanisk eller fra girkassen.

De nye elektriske lastebilene får en brutto totalvekt på 44 tonn og kommer som 4×2 og 6×2 trekkvogn og 4×2, 6×2 og 8×4 tridem jevnlastchassis. Renault Trucks T og C E-Tech kommer for salg i første kvartal i 2023. De blir produsert ved Renault Trucks fabrikk i Bourg-en-Bresse.

I 2023 tilbyr dermed Renault Trucks elektriske kjøretøy som spenner fra 3,1 til 44 tonn. Produsenten har mål om at 50 prosent av kjøretøy solgt per år skal være elektriske innen 2030.

Powered by Labrador CMS