Kommer: Ford Ranger Wolftrak t.v. og Ford Ranger Stormtrak lanseres begge høsten 2021.
Kommer: Ford Ranger Wolftrak t.v. og Ford Ranger Stormtrak lanseres begge høsten 2021.

Nye Ford Ranger modeller

Ford har de siste årene hatt stor suksess med pickupen Ranger som leveres i en rekke utstyrsvarianter, nå kommer ytterligere to, Wolftrak og Stormtrak.

Publisert Sist oppdatert

De nye variantene Stormtrak og Wolftrak lanseres høsten 2021. En av nøklene til Ford-suksessen som førte til over 1200 pickup registreringer og «all time high» for Ranger i 2020 er de mange utstyrsvariantene som booster interessen rundt bilene. Det er ikke bare i Norge merket har gode tider og i Europa og merket hadde ved utgangen av februar hele 15% markedsandel i EU20-landene. Det er 6. året på rad var Ford markedsleder i det europeiske nyttekjøretøymarkedet.

Ford har et helt klart mål om å vokse, men det er kostbart å produsere nyttekjøretøy i lave serier. Ford ønsker å være til stede i alle segmenter av lette nyttekjøretøy. Samarbeid med andre produsenter vil derfor være avgjørende for å kunne tilfredsstille de fremtidige kravene til nyttekjøretøy. Innen 2024 skal alle nyttekjøretøy fra Ford ha en elektrifisert drivlinje. Ford er tydelige på at et nyttekjøretøy må gi en nytteverdi og selskapet ønsker derfor ikke å tilby kjøretøy kun for å tilfredsstille ulike myndighetskrav når det gjelder miljø. Det er viktig at kundene ikke må gjøre for store kompromisser for å kunne utføre den jobben de skal benytte kjøretøyet til.

Ny pickup i 2022

Ford skal lansere sin nye pickup i 2022, men innen den tid kommer de nye variantene. Ford Ranger hadde en markedsandel på hele 31% i pickup-segmentet i Norge i 2020 og selskapet vil jobbe hardt for å opprettholde denne markedsandelen også i 2021, selv om de to sterkeste konkurrentene lanserte helt nye modeller på tampen av fjoråret. Ford har lange tradisjoner i å lansere spesialmodeller og lanserte Thunder utgaver i 2003, 2009 og 2020. Black Edition 2018 Wild Track X i 2018. Thunder-modellen som kom i 2020 ble en stor suksess og ca. 20% av registreringene i Norge sist år var denne spesialmodellen.

En røff bil

Wolftrak som kommer til høsten vil bli produsert i begrenset antall og leveres kun med 170 hk motoren. Den kan bestilles som enten Rap. Cab eller Dobbel Cab og er bygd på Ranger XLT utstyrsvarianten. Den blir levert i fargen Conquer Grey som hittil kun har bitt levert i Raptor. Den blir også tilgjengelig i Sea Grey, som også leveres som Thunder. Bilen har detaljer som skal underbygge det røffe og barske i bilen, som er klar for de største utfordringene. Utvendig finner vi mange mattsorte detaljer og Wolftrak logo på fordørene. Bakfangeren er lakkert i matt sort og en kraftig sportsbøyle som går nesten hele veien lags planet. Planet har spray in bedliner som standard. Og lys på planet. Den er utstyrt med 17 " sorte alufelger med allterrain dekk.

Innvendig er detaljene også i matt sort og Sync 3 med navigasjon som standard.

To unike punkter finnes også på tilleggslisten, en matt sort hardtop (kr. 25.000,-) og ett matt sort rulledeksel (kr. 21.000.) Ellers er prisen kr. 23.000,- i tillegg for Wolftrak sammenlignet med XLT varianten.

Fullspekket

Stormtrak er en bil for de som ønsker en fullspekket bil. Her er det meste av utstyr gjort standard. Bilen leveres med den kraftigste motoren på 213 hk. Den kommer i både Rap- og Dobbel Cab. Standard farge er Frozen White, men den kan også leveres i Rapid Red, Blue Lightning og Sea Grey.

Grillen har noen unike detaljer med rødt innlegg, noe som sammen med svarte detaljer gir et mer sportslig preg. I tillegg er panseret og bilens sider kledd med sorte dekaler sammen med Wolftrak logoer. Bilen er utstyrt med 18" aluminiumsfelger som er sorte med all terreng dekk.

Elektrisk rulledeksel på planet er standard på dobbelcab og et manuelt rulledeksel er standard på Rap.Cab. I tillegg er bilen utstyrt med lastavskiller på planet.

Innvendig finner vi en rekke røde detaljer og sømmer. Setene er i skinn tilsvarende skinnet i setene på Raptor. I innsteget er det en rød lysende Stormtrak logo. Prisen ligger mellom kr. 32.000 og kr. 35.000 over Wildtrak.

Med disse to modellene har Ford et bredt Rangerprogram til kundene i 2021 med hele syv ulike modeller på programmet i løpet av året. Innstegsmodellen er XLT, deretter følger Wolftrak. Så har de landeveismodellene Limited og MS-RT og off-roadmodellene Wildtrak, Stormtrak og toppmodellen Raptor.

Powered by Labrador CMS