Ødela flere hundre melkebil-dekk for å hindre distribusjonen

Aksjonerte flere steder for å få samfunnet til å gå over til en «plantebasert fremtid» for å «redde jorda».

Publisert Sist oppdatert

En gruppe som kjemper for at alle skal gå over til plantebaserte mat- og drikkeprodukter har denne uken ødelagt flere hundre dekk på lastebiler og hengere ved flere meierier i England.

(Gruppen dokumenter og deler alt de gjør av ulovligheter, som videoen over. Den er fra en ulovlig aksjon hos Arlas anlegg i Hatfield tre mil nord for London)

Gruppen består av miljøvernere, veganere og folk som er opptatt av hvordan husdyr har det. De har de siste årene kjempet mot kjøttproduksjon, og nå i september er det altså melkeprodusentene som får unngjelde, på vegne av miljø og dyrevelferd.

I tillegg til å ødelegge dekk, har aksjonister satt seg i veien og klatret opp på lastebiler. De har også hindret kunder fra å komme frem til melkeavdelinger i butikker, og tømt ut melk.

Gruppen ble først etablert i England, men har «avlegger»-grupper i flere vestlige land. Blant annet i Norge. Det har ikke vært utført slikt hærverk av den norske avdelingen til nå, som vi kjenner til, men det har vært mange andre aksjoner for å skape oppmerksomhet rundt temaet i Norge.

Powered by Labrador CMS