LAVT TAKT: Slik ser den nye Scania Next Generation anleggsbilen ut. Det står nå flere ferdige biler i Norge. Det nederste stigtrinnet hengslet.
LAVT TAKT: Slik ser den nye Scania Next Generation anleggsbilen ut. Det står nå flere ferdige biler i Norge. Det nederste stigtrinnet hengslet.

De står i Norge

Slik ser den nye Scania anleggsbilen ut. Lanseringen av den er først i begynnelsen av september, men de første bilene er allerede på plass i Norge ferdig bygd opp.

Publisert Sist oppdatert

Ved første øyekast ser den ut som en nesten hvilken som helst annen Scania Next Generation. Likevel er mange endringer som vil være med å gjøre bilen bedre egnet for brukt i røffe forhold.

Den største forskjellen på den nye anleggsbilen og landeveisbilene, er større frigang i fronten. De kommer med en ny støtfanger som ikke bygger så langt ned. I tillegg er det nederste stigtrinnet hengslet slik at det ikke skades om det slår ned i bakken.

Etterlengtet tandem

Med de nye anleggsbilene kommer også tandem. Scania velger å  fortsatt ha faste tandemakslinger uten løft.

Til nå har Scania holdt kortene tett til brystet på hva som kommer, men på forrige modell var det mulig å få mange forskjellige versjoner av tandemen. Det blir trolig videreført og utvidet nå.

Fiks ferdig

Bilene som nå er kommet til Norge, er ferdig bygget med dumperpåbygg.

Det er biler både med det laveste og det høye taket som nå står ferdig i landet. Nesten én måned før bilene offisielt skal lanseres.

Ny V8

Tidligere i sommer lanserte Scania en ny serie V8 motorer. Både motorene med 520 hk og med 580 hk er nykonstruerte sammen med en helt ny versjon på 650 hestekrefter. Samtidig ble det lansert en ny serie 9-liters motorer.

Dagens toppmodell med 730 hestekrefter beholdes som den har vært.

Samtidig med lanseringen av de nye motorene, ble også G-hytten vist for første gang. Det er en litt lavere hytte enn R og S som ble lansert høsten 2016. Med den kommende lanseringen av anleggsbil begynner Scania antagelig å nærme seg slutten av sin modellfornying.

Trolig til Dyrsku'n

Publikums første mulighet til å se og sette seg inn i de nye anleggsbilene, blir trolig på Dyrsku'n i Seljord fra 8. til 10. september.