I HARDOX: Det nye kutteraggregatet til Bobcats mindre kompaktlastere på beltet og hjul er bygd i Hardox stål.
I HARDOX: Det nye kutteraggregatet til Bobcats mindre kompaktlastere på beltet og hjul er bygd i Hardox stål.

Bobcat utvider kutterutstyret

Bobcat FRC150ST er betegnelsen på et nytt kutteraggregat for bruk på selskapets små kompaktlastermodeller og beltelastere.

Publisert Sist oppdatert

Nylanseringen er den tredje i rangen av Bobcats trekutterutstyr, og er en forbedring av tidligere modell. De to andre i serien, modellene FRC150TH og FRC200HT, er større og kraftigere og er beregnet for kompaktlasterne S770H og S850H og belteversjonene Bobcat T770H og T870H.

Kutterbredden er 1,5-2 meter. Den nye, minste kuttermodellen er bygd etter tilbakemeldinger fra brukerne. Den er tvers gjennom bygd i Hardox stål og med større motorkraft. Selve kuttertrommelen er blitt lettere, tennene er i carbid og manøvreringen er gjort enklere.

Tester viser at det nye utstyret arbeider raskere med trekutting og rydding av gater i krattskog. Aggregatet arbeider lett med kutting av trestammer i området 100-120 mm diameter, og kan i spesielle tilfeller også brukes på trær fra 220-260 mm i diameter.

Bruksområdet er bredt, i skogen, til klargjøring av området rundt bebyggelse, laging av stier og rydde opp i nedfall etter storm og oversvømmelser.

Hytta på maskinen for freseoperasjoner er godt beskytter mot fallende trær eller stein, og om døren ikke er lukket eller åpnes stopper motoren automatisk. Hurtigkobling og sylindre er godt beskyttet, melder Bobcat.