STOR AVTALE: Tarald Husaas i Forcit Norge på standen på World Tunnel Congress i Bergen.
STOR AVTALE: Tarald Husaas i Forcit Norge på standen på World Tunnel Congress i Bergen.

Kjempeavtale for Forcit

BERGEN (AT.no): Sprengstoff-leverandøren Forcit har fått avtale med Heidelberg i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Avtalen ble klar like før World Tunnel Congress (WTC) i Bergen, og er den største avtalen for Forcit i Norge noen gang. Forcit skal levere sprengstoff til Heidelberg-anleggene på Jelsa, Norstone-bruddene i Tau, Dirdal, Røyneberg, Askøy og Svingen, samt til sju brudd i Sverige som Heidelberg eier.

Ikke rart daglig leder, Tarald Husaas, var i strålende humør på WTC-konferansen i Bergen, der Forcit og Bergcon delte stand. Avtalen betyr en omsetning på 35-40 millioner kroner i året for Forcit.

Slurrystasjon på Jelsa

På Jelsa skal selskapet etablere en egen slurrystasjon som skal bemannes av 5-6 personer. To trucker vil være tilknyttet dette anlegget og kjøre ut sprengstoff herfra til de andre bruddene i nærheten.

Jelsa-anlegget vil alene produsere rundt 4000 tonn i året. I tillegg vil den øvrige produksjonen for å levere til de andre bruddene være ytterligere ca. 800 tonn.

- Avtalen gjelder fra 1. januar 2018, og har en varighet i fire år. Dette er den største avtalen vi har fått i Norge, sier Husaas til AT.no.

Flere kontrakter

Forcit har planer om å kjempe om tunnelkontrakter i fremtiden også. Selskapet leverte til Martis tunnelprosjekt i Nordnes, og i Sverige har Forcit rundt 30 enheter til tunnel-leveranser.

- WTC-konferansen er en fin arena å være på, og vi skal ta vår del av tunnelmarkedet i Norge, sier Husaas.

Forcit er en finsk sprengstoffleverandør som har hoveddelen av leveransene på det nordiske markedet, men selskapet leverer også til store gruvenasjoner som Australia.