- Vi representerer en bransjen som er opptatt av å formidle og lære, sier generalsekretær Elisabeth Gammelsæter.
- Vi representerer en bransjen som er opptatt av å formidle og lære, sier generalsekretær Elisabeth Gammelsæter.

Kvalitet, miljø og HMS på Stein i Vei 2017

Fremtidens veiteknologi, kvalitetskrav, HMS og miljø er de viktigste stikkordene på årets Stein i Vei som arrangeres 1.-3. mars på Scandic Nidelven i Trondheim.

Publisert Sist oppdatert

For 32. gang arrangeres Stein i vei av Norsk Bergindustri og Veiteknisk Institutt. Seminaret har fått solid fotfeste i bransjen, og i år samles nær 200 deltagere.

Disse representerer et bredt spekter med representanter fra Statens Vegvesen, politisk ledelse i Samferdselsdepartementet og ledende forskningsmiljøer. Fra stein- og veibyggerbransjen er store deler av produsentene av pukk, grus og asfalttilslag og maskinleverandørene representert.

Strenge krav til veibygging

Fremtidens veibygging hviler på strenge krav til kvalitet, miljø og HMS. Dette preger også temaene på årets arrangement som har fått mange deltakere fra hele landet.

- Relevante temaer er grunnlaget de faglige diskusjonene, men også sosialt samvær og hygge for bransjekollegaer fra hele landet er viktig, sier generalsekretær Elisabeth Gammelsæter i Norsk Bergindustri.

Opptatt av å lære

– Vi representerer en bransje som er opptatt av å lære av hverandre og være i forkant når det gjelder kvalitet og teknologi. Store samferdselsprosjekter skal i gang over hele landet. Det krever tilgang til enorme mengder råstoffer av rett kvalitet på rett sted, sier Gammelsæter.