Bjørn Magnussen har bestemt å legge ned Transportmessa. Avgjørelsen ble tatt torsdag 16. februar 2017.
Bjørn Magnussen har bestemt å legge ned Transportmessa. Avgjørelsen ble tatt torsdag 16. februar 2017.

Transportmessa legges ned

- 15 år med ujålete transportmesser tilpasset bransjens premisser ender i historieboka, sier primus motor Bjørn Magnussen i Transportmessa.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag 31. august til lørdag 2. september skulle den 10. utgaven av Transportmessa blitt arrangert på den gamle flystripa på Gardermoen. Slik blir det ikke ifølge Magnussen, og han tillegger en liten håndfull personer i ledelsen hos de to store lastebilimportørene skylden for nedleggelsen av messen.

- Når jeg hører at Volvo og Scania ikke blir med, må jeg ta en beslutning. De har allerede vist en gang tidligere at de holder seg unna, og at de selv er messearrangører. Jeg ønsker ikke å konkurrere med Volvo og Scania, sier Magnussen til AT.no.

- Jeg er ikke bitter på Volvo og Scania, men en liten håndfull personer hos dem, sier han.

Da arrangementet ble flyttet til Hellerudsletta i 2015, kom ikke Scania og Volvo. De to store var en del av NLF og Påbyggergruppen som arrangerte Transport 2016 sammen med Norges Varemesse på Lillestrøm. Magnussen legger ikke skjul på at han har følt seg motarbeidet av lastebilimportørenes tungbilgruppe fra starten. De senere årene sier han innstillingen fra gruppen, minus de to største, har endret seg.

- Om de snur, går apparatet videre og messen arrangeres i august og september. Jeg reverserer i det øyeblikket de sier ja, sier Magnussen.

- Bruker du epost-utsendelsen og artikkel i AT.no som pressmiddel for å få Volvo og Scania til å delta på Transportmessa 2017 likevel?

- Nei. Jeg føler det er så mange som har store forventninger til Transportmessa at jeg føler det er riktig å informere gjennom media at årets transportmesse må avlyses fordi Volvo og Scania uteblir. Det er ikke til å stikke under en stol at de har like mange publikummere som de har andel i markedet. Uten dem blir messa glissen, svarer Magnussen.

Torsdag 16. februar gjorde han et siste forsøk på å redde inn messen, men fikk nei fra både Scania og Volvo. Der og da bestemte han seg for at nok er nok. Etter 15 år og ni transportmesser, sendte han ut epost til et tresifret påmeldte bedrifter om at arrangementet avvikles. AT.no trykker eposten i sin helhet og uredigert med Magnussens tøffe påstander.

E-posten Bjørn Magnussen sendte til påmeldte bedrifter:

Kjære alle påmeldte utstillere,

igjen mottas meldingen om at de to mektige bilimportørene Volvo Norge og Norsk Scania uteblir fra årets transportmesse. Som igjen betyr at de store norske horder som «tilber» disse to svenske bilmerker - i stor grad uteblir som messebesøkende (samme situasjon som under 2015 messa)… Hvor færre publikummere oppfattes som lite folk & lite stas...

En knapp håndfull personer i ledelsen hos disse to bedrifter, er åpenbart i særdeles utakt med resten av transport-Norge. For øvrig en situasjon som hadde vært UTENKELIG i bilmerkenes eget land i form av uteblivelse av deres Elmia messe - Gardermoen vår egen norske variant av svenskenes bransjetreff annet hvert år.

Mandag 20. februar offentligjøres det faktum at 15 år med ujålete transportmesser tilpasset bransjens premisser regelrett ender i historieboka som følge av makten de to store bilimportørene besitter hos sitt store publikum.

Dette er bare trist... Trist som faen! For som "pappa'n" til disse arrangementene over 15 år tillater jeg meg å mene det er fjollete av to milliard-importører å (i praksis) ødelegge et arrangement resten av bransjen føler tilhører dem selv og er på bransjens premisser.

Er det noe vi trenger i transport-Norge for tiden, så er det samhold og forening av krefter, i hensikt ivaretakelse av mest mulig transportindustri på norske hender i årene fremover.

Godtfolk; standplassene deres blir stående i vår database, velg om dere vil vente litt og se an eller avbestille. Vi holder dere orientert så fort noe nytt er å fortelle. Kanskje bransjen reagerer? Gardermoen ligger der, både i år, 2019 og årene fremover…

_All the best__ _

BJØRN MAGNUSSEN