Se flere hundre videoer med norske maskiner

Swanty32e fra Oslo reiser rundt og filmer maskiner og biler som rydder snø, masseflytting/-lasting på anleggsplasser, rivejobber og lastebiler på vei.

Publisert Sist oppdatert

Det er snart lastet opp 600 videoer på Youtube-kanalen «Swanty32e - Machine & Truck Videos From Norway».

Swanty32e, eller Magnus Olsen – som han egentlig heter – laster opp flere nye videoer hver uke.

- Jeg opprettet kanalen i april 2008. De første årene var det ikke så mange som så på videoene, men de siste to-tre årene har det tatt av. Fra november til april pleier jeg å ha over 10.000 visninger i døgnet på kanalen. Til nå har jeg over sju millioner visninger. De fleste besøkende er fra Norge, USA og Sverige, sier 25-åringen til AT.no.

Det er ikke tilfeldig at Swanty32e har vinterhalvåret som høysesong for visninger: Det er nemlig videoene med brøyting/rydding av snø som er de mest populære.

Hvorfor Swanty32e?

- Hvorfor filmer du maskiner og lastebiler?

- Jeg har vært interessert i det siden jeg var liten. Da jeg søkte på Youtube fant jeg ut at mange rundt om i verden hadde kanaler der de viste egne videoer av maskiner og lastebiler. Jeg tenkte at det burde være et sted for slike norske videoer også. Så da begynte jeg å filme og legge ut.

- Hva betyr navnet Swanty32e?

- Det er det flere som lurer på. Det er bare et automatisk generert navn som jeg begynte med på Youtube. Det har ingen betydning for meg annet enn at det høres greit ut, så da har jeg beholdt det.

- Hvordan kommer du deg rundt?

- Jeg reiser kollektivt eller sitter på med noen, siden jeg ikke har førerkort. Jeg filmer i Oslo og områdene rundt Oslo.

Jaget av noen – ønsket velkommen av andre

Magnus har opplevd både å bli godt og dårlig mottatt når han møter opp på ved anleggsplasser med videokamera.

- Noen steder blir jeg bedt om å slutte – selv om jeg står på offentlig område. Andre synes det er stas at jeg filmer og legger ut på nett, sier han.

I tillegg til anleggsmaskiner og snøbrøytere, har Magnus en forkjærlighet for Scanias V8-lyd. Han har mange videoer med lastebiler utstyrt med Scania V8-motor.