Caterpillars nåværende verdenshovedkvarter i Peoria, Illinois, USA. I 2017 forlater toppledelsen Peoria , August 2009.
Caterpillars nåværende verdenshovedkvarter i Peoria, Illinois, USA. I 2017 forlater toppledelsen Peoria , August 2009.

Caterpillar dropper å bygge nytt hovedkvarter

Toppledelsen i Caterpillar Inc. flytter fra Peoria, Illinois, til leide lokaler i Chicago - etter over 90 år i Peoria. Det tidligere annonserte nye hovedkvarter-komplekset i Peoria blir ikke bygget.

Publisert Sist oppdatert

Caterpillar Inc. kunngjorde 1. februar at en gruppe med toppledere med tilhørende støttefunksjoner blir flyttet til lokaler i Chicago i løpet av 2017.

- Caterpillars ledergruppe har diskutert fordelene ved en mer strategisk lokalisering en stund, sier adm. direktør i Caterpillar, Jim Umpleby.

- Siden 2012 har ca. to tredel av Caterpillars salg og inntekter foregått utenfor USA. Å lokalisere hovedkvarteret nærmere et globalt transport-senter, slik som Chicago, betyr at vi kan møte våre globale kunder og forhandlere lettere og oftere.

- Må prioritere vekst

Som et resultat av «utfordrende markedsforhold», og behov for «å prioritere ressurser på vekst», bygger ikke Caterpillar det før annonserte hovedkvarter-komplekset i Peoria. De nåværende hovedkvarterlokalene skal fortsatt brukes som Caterpillar-kontorer.

- Vi verdsetter våre dype røtter i Central Illinois, og Peoria skal fortsatt være vår hjemby. Flertallet av våre folk vil fortsatt være i denne viktige regionen, sier Umpleby.

Skuffet Peoria-leder

Andrew Rand som er Peoria County Board Chairman, og talsmann for lokalsamfunnet, har et delt syn på at lederne forlater området:

- Vi tjener på det i Central Illinois dersom Caterpillar lykkes globalt. Jeg er skuffet over at vi ikke kan beholde alle jobbene her, men dersom Caterpillar gjør det bedre med noen i Chicago vil det tjene Peoria, sier han.

Et lite antall toppledere flytter til leide lokaler i Chicago i begynnelsen av 2017. Når den nye lokaliseringen er opprettet og i drift vil ca. 300 Caterpillar-ansatte arbeide der. Noen av dem overflyttes fra Peoria.