GLEDER SEG: Salgssjef Lars Engmark gleder seg til å få Hitachi 6-seriemaskiner til Norge. En av favorittene er hjulgraveren Zaxis 140W.
GLEDER SEG: Salgssjef Lars Engmark gleder seg til å få Hitachi 6-seriemaskiner til Norge. En av favorittene er hjulgraveren Zaxis 140W.

Hitachi ruller ut 6-serien

AMSTERDAM (AT.no): Nå er Hitachi klar for å belte eller rulle ut sine nye mindre 6-seriemaskiner i Europa. Forsmaken fikk vi allerede på Bauma da de første store 6-seriemaskinene ble presentert.

Publisert Sist oppdatert

Hitachi-lanseringen av de mindre 6-serie hjullasterne, beltegraverne og fremfor alt hjulgraverne skjedde i Amsterdam hos Hitachi Construction Machinerys hovedkontor (HCME) 21. november med et 50-talls journalister fra fagpressen tilstede.

Hurra for hjulgraverne

Sett med importør Nastas øyne var kanskje gleden størst over å få nye hjulgravere inn på programmet. På nyåret ventes de første hjulmaskinene fra Japan, og Norge står høyt på listen.

- Vi har allerede fått en forsmak på det som ble vist her i Hitachis hovedkontor i Europa, røper salgssjef Lars Engmark.

Årsaken er at Nasta for noen uker siden la salgsmøtet til Nederland.

- Vi brukte dagene flittig til å gå gjennom de nye maskinene sammen med Hitachi, og dette gir oss et godt utgangspunkt når vi nå skal ut og presentere nyhetene for våre kunder. Stemningen var stor etter presentasjonen, sier Engmark.

INNEBYGGET: Hitachi har kombinert sitt demoanlegg med innebygget konferanse og presentasjonssal, noe som gjør enhver presentasjon uavhengig av værgudene.
INNEBYGGET: Hitachi har kombinert sitt demoanlegg med innebygget konferanse og presentasjonssal, noe som gjør enhver presentasjon uavhengig av værgudene.

Seks beltegravere

På gravemaskinsiden ble det i Zaxis 6-serien presentert fem nye mellomklasse beltegravere og de store graverne ZX690LCH og ZX890LCH-6. Det ble også vist en modell med smalere undervogn og som letter transporten.

Maskinene er bygget i Japan og modifisert etter EU Steg 4-utslippsbestemmelser. Totalt er det med stor og smått gjort 200 mindre og større endringer på maskinene i forhold til forgjengerne. Med Hitachis nye hydraulikksystem loves det at de har en drivstoffbesparelse på opptil tolv prosent.

Hjulgraverne

Tre nye hjulgravere fra 14-20 tonn ble presentert, og i tillegg den nye korthekkmaskinen ZX135US-6. Sistnevnte blir en av godbitene fra Nasta om vi skal tro markedsansvarlig Jannike Westrum Hansen.

Under fornyelsesprosessen har Hitachi gjort vel 100 endringer fra forgjengerne.

Hjullaster-serien

Designmessig er det gjort store endringer på hjullasterne med hensyn til oversikt for føreren fra hytta. Det har vært mulig ved flytting av eksosutslippet, luftinntaket og avrundet motorpanser. Standard er også ryggekamera og monitor.

I likhet med de andre serie-6-maskinene fra Hitachi følges EU-bestemmelsene med hensyn til utslipp.

Hjullasteren ZW180-6 som ble presentert på HCME-anlegget, er ventet til Nasta før jul.

Les mer om de nye Hitachi-maskinene i Anlegg&Transport nummer 12, 2016.

STILLING LEDIG: