Lanserer rosa bigbager til inntekt for Kreftforeningen

Med rosa avfallssekker planlegger utstyrsleverandøren Wee.no å gi et bidrag til årets kamp mot brystkreft.

Publisert Sist oppdatert

Bagene kommer i flere størrelser og kan brukes både til avfall og oppbevaring.

Halvparten av salgsinntektene fra de nylanserte rosa bigbagene skal gå direkte til Kreftforeningens Rosa Sløyfe-aksjon. Dette skal etter planen gi innsamlede midler på minst 100 000 kroner.

- Vi var lenge i tankeboksen, men fant til slutt ut at rosa bigbags ville være den smarteste måten for oss å skape inntekter til Kreftforeningen. Dette er produkter mange av våre kunder trenger og som tydelig markerer støtten igjennom den klare fargen. Kampen mot kreft er noe alle i Wee-Gruppen ønsker å støtte opp om, så nå skal vi gjøre en skikkelig innsats, sier daglig leder hos utstyrsleverandøren Wee.no, Rune Wee.

Fire modeller

De rosa bigbagene kommer i fire størrelser, der de største er designet for å håndtere rivingsavfall eller tilsvarende avfall fra bygg, anlegg eller landbruk. Bagene kan ofte erstatte containere, og bagene kan plasseres i stativer når arbeidet pågår. De største baggene kan dessuten løftes med truck, traktor eller hjullaster.

De minste modellene kan enkelt snøres igjen på toppen. Utover avfall kan bagene brukes til blant annet flis, singel, strøsand og bark. De minste måler 50x90 cm og den største 220x100x100 cm. Prisen er fra 10 til 180 kr pluss mva.

Årlig aksjon

Rosa sløyfe-aksjonen startet opp i Norge i 1990, og arrangeres hver oktober av Kreftforeningen og Brystkreftforeningen.

Siden starten har aksjonen samlet inn over 160 millioner kroner til forskning på brystkreft.

En viktig årsak til dette, er sponsorer og samarbeidspartnere som selger rosa produkter og gir deler av salgssummen til inntekt for aksjonen.