Volkswagen satser på denne

Volkswagen Truck & Bus GmbH har en strategi der denne lastebilen inngår.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Det tyske selskapet har inngått en allianse med den amerikanske lastebilprodusenten Navistar International Corporation som inkluderer rammeavtaler for teknologisk samarbeid og innkjøpssamarbeid.

Volkswagen Truck & Bus skal videre ha 16,6 prosent eierandel i Navistar gjennom en primær emisjon.

Tilgang til det amerikanske markedet

Med denne avtalen skaffes Volkswagen tilgang til det amerikanske lastebil- og bussmarkedet, med sine merker MAN, Scania, og Volkswagen Caminhões e Ônibus. Volkswagen har ikke tidligere satset i det Nord-Amerikanske markedet for tyngre kjøretøy.

- Tettere samarbeid mellom våre nyttekjøretøy-merker er høyt prioritert. Vi tar nå det neste steget på veien mot å bli verdensleder på nyttekjøretøy. Det strategiske samarbeidet med Navistar er en viktig milepel som vil gi begge selskapene fordeler, sier Andreas Renschler, adm. direktør i Volkswagen Truck & Bus.

Fornøyd Navistar-leder

Adm. direktør Troy Clarke i Navistar ser mange fordeler:

- Vi er veldig fornøyd med å samarbeide med en global bedrift som deler vårt syn på verden. Alliansen vil gi oss mange fordeler og er forenlig med vår åpen integrasjon-strategi, sier han og fortsetter:

- På kort sikt skal vi ha innkjøpssamarbeid. På lang sikt skal vi ta det beste fra begge selskaper og utvikle forbedret teknologi til beste for kundene i begge selskaper. Investeringen fra Volkswagen vil også styrke vår likviditet og gi oss utvidet finansiell fleksibilitet.

Teknologi og produksjonsvolum

Det teknologiske og innkjøpsmessige samarbeidet gjør Volkswagen Truck & Bus til en av Navistars viktigste partnere. Mens partnerskapet vil konsentrere seg om et felles drivverk-system i første omgang, vil det i fremtiden være mulig å utvikle nye nyttekjøretøy sammen fra bunnen av.

- Vårt samarbeid om drivverk vil gi synergieffekter. Navistar vil få tilgang til utmerket drivverk-teknologi, og vi vil kunne oppnå høyere produksjonsvolum, sier Matthias Gründler, finansdirektør i Volkswagen Truck & Bus.

Avhengig av myndighetsgodkjenning

Volkswagen og Navistar er også enige om å danne et joint venture-selskap som skal se på flere mulige globale forretningsmuligheter.

Den strategiske alliansen vil få tilsyn fra et alliansestyre bestående av topp-representanter fra begge sider.

Gjennomføringen av samarbeidsavtalene og innføringen av den strategiske alliansen i begge organiasjoner, avhenger av flere myndighetsgodkjenninger og en gjennomføring av det juridiske ved avtalen.

Volkswagens kjøp av Navistar-aksjer må også godkjennes på flere nivåer. Det er forventet at avtalene er i havn sent i 2016 eller tidlig 2017.

Powered by Labrador CMS