Kvalitetsstempel til norsk utstyrsprodusent

Stålprodusenten SSAB (Svenskt Stål AB) utnevner første «My Inner Strenx» medlem i Norge.

Publisert Sist oppdatert

SSAB utnevnte nylig Duun Industrier AS fra Åsen i Nord-Trøndelag til å bli det første «My Inner Strenx»-medlemmet i Norge. Duun Industrier produserer blant annet vedmaskiner, frontlasterutstyr, snøhåndteringsutstyr og sandstrøere, og har gjort det i 60 år.

Les også om SSABs merkevare «Hardox in My Body»

Å bruke Strenx-material i produksjonen har vært et naturlig valg for Duun Industrier i mange år. Etter en evalueringsprosess i SSAB, er Duun nå også blitt en del av den eksklusive listen av My Inner Strenx-medlemmer, skriver SSAB i en pressemelding.

Familie-bedrift

- Vi har drevet denne familieeide bedriften i 60 år nå, og det føltes som et naturlig skritt for oss å søke om denne sertifiseringen. Vi har alltid søkt å være langt fremme innen bruk av riktige materialer og ta i bruk ny teknologi. Nå er vi Norges første My Inner Strenx-medlem, sier Karl Martin Eggen, som er ny administrerende direktør i Duun.

Duun Industrier har all produksjon, testing og produktutvikling i sine lokaler i Åsen, står det i meldingen. Størstedelen av produktene selges i det norske markedet, men det er også en del eksport.

- Historie og kvalitet

- Jeg er veldig stolt over å kunne ønske Duun Industrier velkommen som det første My Inner Strenx-medlemmet i Norge. Selskapets lange historie og kvaliteten på produktene de leverer sikrer suksess fremover, sier Tobias Appelkvist, Markedssjef for SSAB i Norge.

For å sikre «høy kvalitet og produktivitet fra produksjonen» har Duun industrier hatt sterkt fokus på å bruke robotisert sveising inkludert et stort FMS-anlegg. Denne bruken av teknologi kombineres med manuell sveising for å oppnå en fleksibel og kundefokusert produksjon.

I tillegg til å produsere «Duun»-merkevarer, tilbyr Duun Industrier flere forskjellige løsninger som underleverandør. Laserskjæring, nibbling, pressing/knekking av metallplater, så vel som sveising og overflatebehandling, er noen av tjenestene som tilbys kunder.