Cranab FC105 Combi (fotografi fra 2005).
Cranab FC105 Combi (fotografi fra 2005).

Fassi kjøper Cranab

Italienske Fassi Group, en av verdens største produsenter av kraner til lastebiler, blir majoritetseier i den svenske skogskranprodusenten Cranab AB.

Publisert Sist oppdatert

Fassi kjøper Z-forestabs eierandel i Cranab-konsernet; med datterselskapene Vimek, Bracke Forest og Slagkraft, etter at dette har besluttet å selge sin Cranab-andel.

Z-forestab er et selskap som eies av Inlandsinnovation, Mittkapital og Ekonord.

Nye muligheter

Fassi er fra før deleier i Cranab-konsernet og Cranab AB som produserer kraner for skogsmaskiner i Vindeln utenfor Umeå. Etter oppkjøpet blir selskapet majoritetseier.

Styreleder Hans Eliasson i Cranab-konsernet er positiv til Fassis økende eierskap:

- Fassi har vært deleier i Cranab i tre år, og har allerede bidratt mye til videre vekst i selskapet. De befinner seg på et stort internasjonaltmarked, og kjøpet kommer til å gi oss videre vekst og nye forretningsmuligheter. Z-forestab har gjennom årene spilt en viktig rolle i å styrke den industrielle samlingen rundt Cranab, og vi ser frem mot et enda sterkere samarbeid med Fassi, sier han i en pressemelding.

Fornøyde eiere

Adm. direktør Giovanni Fassi i Fassi Group er godt fornøyd med oppkjøpet og ser på sin side nye muligheter:

- Vi ser Cranabs fokus på skogsindustrien som en fordel i vår utvikling av en ny produktlinje med veikraner, sier han.

Peter Gullander, adm. direktør i Inlandsinnovation AB som er hovedeier i Z-forestab, er også tilfreds med utviklingen i Cranab som han nå har solgt seg ut av.

- Jeg er fornøyd med den sterke industrielle strukturen som Z-forestab og Fassi sammen har bygget opp rundt Cranab. Vi har styrket Cranabs globale konkurransekraft og sikret jobber nord i Sverige, sier han i pressemeldingen som er sendt ut av Cranab.