NNBA må utsettes til neste år som følge av hotellstreiken. Her fra messen i 2013.
NNBA må utsettes til neste år som følge av hotellstreiken. Her fra messen i 2013.

Hotellstreik stanser anleggsmesse

Som en følge av hotellstreiken er Nordnorsk Bygg- og Anleggesmesse utsatt til 2017.

Publisert Sist oppdatert

OBS: Informasjonen i denne artikkelen er utdatert. Det blir likevel messe:

Hotellbransjen har i lang tid vært i en fastlåst arbeidskonflikt, og det går nå også ut over anleggsbransjen.

10.-12. juni skulle Nordnorsk Bygg- og Anleggesmesse arrangeres i Tromsø, men på grunn av streiken har arrangørene sett seg nødt til å utsette messen til neste år.

«Selve messeområdet er ikke direkte berørt, men Tromsø er sterkt berørt av streiken med en rekke hoteller som er helt eller delvis stengt. Messens hovedhotell, Radisson Blu Tromsø er helt stengt, og utgjorde en stor del av messens hotellreservasjon som ved en streik ikke blir tilgjengelig,» skriver arrangøren på sine nettsider.

Kostnader som utstillere og andre deltakere har hatt i forbindelse med messen, vil ikke bli refundert.

«Dette er med andre ord en force majeure situasjon, som messen sterkt beklager, men dessverre ikke har noen skyld i eller kan påvirke. Situasjonen gjør at messen, og sikkert mange andre berørte, vil påføres kostnader. I en force majeure situasjon er dette dessverre kostnader som hver enkelt selv må dekke, eventuelt gjennom egne forsikringer. Messen har dessverre ingen form for avbestillingsforsikring eller lignende som kan benyttes,» skriver arrangøren.

Det jobbes nå med å flytte messen til neste år, på samme sted og med samme program. Det jobbes foreløpig med ny messedatoer 09.-11.06.17. Alle reservasjoner og bestillinger vil stå som i dag, og man beholder reservert plass på standområdet.