Daglig leder Ole Hveem i Akershus Traktor AS og adm. direktør Kai Paulshus i Hesselberg Maskin AS inngikk avtalen på Jessheim hos Akershus Traktor onsdag 18. mai.
Daglig leder Ole Hveem i Akershus Traktor AS og adm. direktør Kai Paulshus i Hesselberg Maskin AS inngikk avtalen på Jessheim hos Akershus Traktor onsdag 18. mai.

Akershus Traktor skal selge Komatsu-maskiner

JESSHEIM (AT.no): Akershus Traktor AS har inngått avtale med Hesselberg Maskin AS om salg av Komatsu minigravere og Bomag vibroplater.

Publisert Sist oppdatert

Akershus Traktor skal selge Komatsu minigravere i størrelsene fra PC09 (1080 kg) til PC55MR (opp til 5350 kg) via sitt nettverk. Avtalen gjelder også salg av Bomag vibroplater som importeres av Hesselberg.

Landbruksbedriften skal både selge, stå for service og ha ettermarkedsoppfølging av maskinene de selger til sine kunder. Akershus Traktor er representert over store deler av Østlandet, Trøndelag og i Troms.

På plass i løpet av ferien

Per Ivar Hveem blir salgsleder for Komatsu og Bomag i Akershus Traktor. Han har til nå vært salgssjef for Claas hos Lantmännen Maskin AS (Svenske Lantmännen Maskin AB eier Akershus Traktor AS) i Norge.

Hveem har vært selger og salgssjef i Hesselberg Maskin i en årrekke tidligere, og var et naturlig valg til rollen som leder for Komatsu- og Bomag-salg i landbruksbedriften.

- Nå skal alle kurses og utstyr skal på plass, så vil vi starte salg og leveranser av minigravere og vibroplater til våre kunder rett etter sommerferien, sier han.

Vinn-vinn-situasjon

Hesselberg Maskin AS har et ønske om å få en større markedsandel innen minigraver-markedet, og Akershus Traktor var på jakt etter et nytt merke å selge etter at Claas traktorer og treskere nå går ut av deres portefølje.

Når i tillegg flere og flere bønder tar oppdrag som entreprenører med minigravemaskin på traktorhengeren, var dette en vinn-vinn-situasjon for bedriftene:

- Vi når frem til en del kunder som tradisjonelle anleggsselgere ikke kommer like lett i kontakt med. Når vi kan tilby bønder og anleggsgartnere små gravemaskiner og annet utstyr, har vi et bredere produktspekter å tilby. Det vinner både vi og Hesselberg på, sier Ole Hveem.

Kai Paulshus er enig:

- Vi har stor tro på at dette samarbeidet skal bære frukter. Dette er et samarbeid som skal videreutvikles over flere år, sier han fornøyd.

Alle Komatsu-maskiner og Bomag-plater landbruks-selskapet skal selge, importeres av Hesselberg Maskin AS.