LIKER SEG GODT: Jan Roger Felle er en ihuga Hitachi-fører, og liker seg godt i 25-tonneren.
LIKER SEG GODT: Jan Roger Felle er en ihuga Hitachi-fører, og liker seg godt i 25-tonneren.

Maskinen som nesten aldri har fri

25-tonneren til Nissedals-firmaet Felle Maskin AS ble innkjøpt ved nyttårstider i fjor. Nå har Hitachi Zaxis 250 LC-en gått 4700 timer.

Publisert Sist oppdatert

- Maskinen går i oppdrag for Hæhre Entreprenør, og hviler nesten aldri, sier Johnn Egil Felle  i Felle Maskin.

Da maskinen var ny, ble den satt i drift på bygging av E16 over Filefjell.

 - Der gikk den i to-skift fra sju på morgenen til halv åtte om kvelden. I juni fikk Hæhre Entreprenør tillatelse til å stenge E16 èn måned, så da gikk maskinen i døgndrift. Det var fire mann som gikk i skift for å holde den i gang, sier Felle.

Fornøyd med maskin og oppdragsgiver

På sommerstid i fjor ble maskinen flyttet til anlegget E6 Dovrebanen, og er i dag stasjonert like nord for Minnesund i Akershus, fortsatt i oppdrag for Hæhre Entreprenør. Med på lasset har Jan Roger Felle (22), Johnn Egils bror, vært hele veien.

Nå går maskinen i to-skift fra sju på morgenen til halv åtte på kvelden seks dager i uka. Lørdager slipper den unna den siste timen. Hviledagen holder den hellig.

- Jeg stortrives i jobben. Maskinen går som ei klokke og forholdene blir svært godt lagt til rette fra oppdragsgiverens side, sier Jan Roger Felle.

Skrur på driftingbil på fritiden

Han går på skift mandag morgen, og kjører en uke. Påfølgende mandag tar Marius Lindberg over spakene. I jobbukene bor de i Hæhre Entreprenørs brakkerigg på Dal, og klager ikke på noe, selv om dagene blir lange.

Lørdag kveld drar Jan Roger Felle hjem til Nissedal i Telemark, og dyrker sine hobbyer, som ikke uventet også dreier seg om motoriserte kjøretøy.

- Jeg er utdannet maskinreparatør, og tar noen småoppdrag for venner og kjente, men først og fremst skrur jeg på en BMW som etter hvert skal bli en driftingbil, sier han.

Servicen er avgjørende

Felle Maskin har elleve gravemaskiner, fordelt på Hitachi (5), Cat (4) og JCB (2). I tillegg har firmaet to lastebiler to borerigger og en dumper, foruten biler klasse B.

- Det er en utfordring å holde maskinene i jobb mest mulig av tiden. Vi har fire maskiner i jobb for Hæhre, to Cat-er på Filefjell og to Hitachi-er på Minnesund. Jeg har ikke bokført hvor mye vi tjener på hver enkelt maskin per time, men det er helt avgjørende at servicen fungerer, sier Johnn Egil Felle.

Jan Roger Felle er veldig godt fornøyd med servicen fra Nasta AS på Hitachi-en han kjører.

Foruten nødvendige reparasjoner, får Hitachi-machinene på E6 Dovrebanen sine vanlige 500-timersservicer.

9000 timer på drøyt to år

Felle Maskin har som strategi å bytte ut maskinene når de har gått ca. 9000 timer. For de fleste firmaer tar dette flere år, men for Felle Maskin tar det litt over to.

- Det er en utfordring på det investeringsmessige, men jeg har funnet ut at det på lang sikt lønner seg, sier Johann Egil Felle, som ser lyst på fremtiden.

 - Vi har oppdrag nok, og er fornøyd med situasjonen.