Fra venstre Jo Gunnar Håkonsen (Feiring Bruk), Erik Sollerud, adm.dir (PE), Kjetil Tørseth (Feiring Bruk), Trygve Ollendorf (Feiring Bruk), Jarle Kleppan salgsdirektør (PE), Per Olav Listou key account manager (PE), Terje Rykkhus (Feiring), Ole Petter Holene service direktør (PE) og Tormod Wæhle (Feiring Bruk).

Feiring Bruk handlet «high-tech»

Feiring Bruk AS med Trygve Ollendorf i spissen gjorde «high-tech deal» hos Pon Equipment AS på Bauma.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Det ble inngått kontrakt på fire maskiner med Feiring på Cat-standen på Bauma: 1 stk. 972M XE hjullaster, 1 stk. 980M hjullaster og 2 stk. 352FL XE gravemaskiner.

XE er betegnelsen Cat bruker når det er snakk om en spesiell maskin for «optimal ytelse og produksjon kombinert med ny teknologi som måler produksjon». Hjullasteren 972M XE er en maskin som sparer mest drivstoff i de tøffeste applikasjonene, skriver Pon i en pressemelding.

Koordinerer hydraulikken bedre

Standardmaskinen Cat 972M har innebygget (CPM) Caterpillar Performance Monitoring, det vil si produksjonsmåling i syklusen uten stans for veiing med mer.  XE har i tillegg en high-tech variabel transmisjon som muliggjør enda bedre utnyttelse av motorkreftene.

Graverne Cat 352FL XE på 55 tonn har i tillegg til standard maskinene en ny elektrisk styrt pumpe og hovedventil som koordinerer hydraulikken enda bedre.

Eksempelvis går ikke oljen over sikkerhetsventilen når graveren jobber med maks kraft, men distribueres til andre steder slik at energien ikke går over i varme, men mekanisk kraft. I tillegg har maskinene CPM, og innebygget Cat Grade Controll som med enkle grep kan oppgraderes til full 3D.

Tre 980M

CPM overfører alle data til Vision Link, slik at produksjonsdata kan brukes for å optimalisere produksjonen og lønnsomheten.

Feiring handlet også i romjula. Da en Cat 972M XE og en Cat 980M. Feiring har etter denne handelen tre 980M i sin maskinpark.

Powered by Labrador CMS