Stort Bjørvika-oppdrag til Veidekke

Skal bygge storprosjekt for 800 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Veidekke Entreprenør har skrevet kontrakt med A9 Palekaia AS om å bygge hele storprosjektet Diagonale ved operaen i Oslo sentrum der TV2 blir største leietager. Kontrakten er en totalentreprise verdt 800 millioner kroner ekskl. mva, opplyser Veidekke i en pressemelding.

Veidekke fikk i høst i oppdrag å bygge kjelleren på prosjektet, en avtale verdt 150 millioner kroner. Den nye kontrakten inkluderer kjellerprosjektet, og øker dermed Veidekke Entreprenørs ordrereserve med 650 millioner kroner ekskl. mva. i første kvartal.

Boliger og kontorer

Prosjektet Diagonale blir liggende mellom Dronning Eufemias gate og Operagata. Hele prosjektet vil inneholde rundt 400 studentboliger, 14.000 m kontorer og 4.000 med forretninger/ serveringslokaler på gateplan.

Det hele blir fordelt på to bygningskropper bundet sammen av en felles kjeller.

- Nå gleder vi oss til å se bygningene reise seg. Diagonale er et spektakulært prosjekt med en svært attraktiv beliggenhet. Kombinasjonen av studenthybler, restauranter og kontorer kommer til å tilføre området liv både på dagtid og kveldstid. Med Veidekke på laget har vi en entreprenør som både kjenner Bjørvika godt og som har stor kompetanse og gjennom­føringsevne på denne type prosjekter, sier Øystein Trøseid styrets leder i A9 Palekaia AS.

Strategisk viktig

- Diagonale er et strategisk viktig prosjekt for Veidekke som styrker vår vekst og posisjon i Oslo. Vi takker for tilliten som er vist oss, og ser frem til å ta fatt på resten av byggeoppdraget, sier distriktsleder Hans Olav Sørlie i Veidekke Entreprenør Oslo.

Arbeidene med kjelleren startet opp i november 2015. Ferdigstillelse for kontorbygget blir januar 2018, studenthyblene juli samme år.