Liebherr har den største standen på hjemmebanen når Bauma åpner 11. april.
Liebherr har den største standen på hjemmebanen når Bauma åpner 11. april.

Bauma 2016 - gigantenes tumleplass

MÜNCHEN (AT.no): Årets Bauma i München 11.-17. april er 50 dager unna.

Publisert Sist oppdatert

Årets Bauma i München 11.-17. april er 50 dager unna. Messen blir større og mer dominerende enn noen gang. Utstillingsområdet er utvidet, utstillerne er flere og de store produsentene kappes om å få frem nyhetene.

Ikke bestilt tur? Bli med på eksklusiv tur til Bauma!Det begynner å haste om du vil sikre deg plass på Bauma-utstillingen i april. Enklest er det å bli med på Anlegg&Transports tur.  

Gigantenes mål er å tiltrekke seg mest mulig oppmerksomhet, vise styrke, kreativitet og maskinmuskler. Allerede 19. januar på Pre-Bauma i München fikk AT.no en forsmak på årets kommende gigantshow.

Daglige rapporter på AT.no

Anlegg&Transport kommer i ny utgave i disse dager og vil blant annet gi en forsmak på noen av høydepunktene som ble presentert på Pre-Bauma. Gigantenes tumleplass er inngangsordene på rapporten.

Med hele 250 maskin-, motor- og utstyrsprodusenter fordelt på to store saler, er det umulig å få plass til alle nyhetene. Derfor vil AT.no i tiden frem til åpningen 11. april ha en daglig Bauma-rapport. Vi plukker nyheter fra produsentenes «godteposer», store eller små, om maskin, lastebil, utstyr, teknikk og motor.

Liebherr som lederokse

Tyske Liebherr har i lang tid spilt rollen som lederokse på og etter de siste Bauma-messene i München, både ved å ha største stand og de største maskinene på utstillingen. I årene etter hver Bauma er det derfor Liebherr som trekkes frem med sin giganttruck midt i folkehavet foran paviljongen.

Det samme tar selskapet sikte på nok en gang. I München repeteres blikkfanget med den 240 tonns gruvetrucken som også ble vist i 2013, og i tillegg kommer en knippe maskiner i megaformat. Blant annet kommer lansering av ny 70-tonns dozer, en ny 210-tonns gravemaskin til gruveindustrien og en 8-akslet prototype mobilkran. Videre er beltekranen LR1500 med 500 tonns løftekapasitet, fundamenteringsrigger og transportable betongstasjoner. Totalt vises et 60-talls maskiner og et stort knippe utstyr.

Utfordringen fra Komatsu

Etter at Komatsu for adskillige år siden kjøpte Demag, (omdøpt til Komatsu), føler japanerne seg på hjemmebane i Tyskland. Denne gang «kliner de til» med sin nye mega-gruvelaster i for- og bakgraverversjon. 700-tonneren blir trolig Baumas største maskin med verdenslansering i München. Og dermed tar Komatsu opp kampen om å vise utstillingens største maskin.

Og i tillegg kommer alle de andre, Bell med stor rammestyrt dumper/truck, Volvo med 55-tonns rammestyrte dumper, Hitachi med nye hjullasterer og gravemaskiner.

Slik kunne vi ramse opp store nylanseringer i fleng, men for de mange besøkende og representantene fra importørene er det sikkert like viktig å finne de små, smarte tingene. Nyheter kryr det av. Våre daglige drypp frem til messestart vil vise smakebiter fra nymaskin-, bil- og utstyrsfloraen.