Det måtte finnes fram ekstra stoler da det var tilbudsbefaring på E16 Øye-Eidsbru.
Det måtte finnes fram ekstra stoler da det var tilbudsbefaring på E16 Øye-Eidsbru.

Stor interesse for nytt E16-prosjekt

16 ulike entreprenører har meldt sin interesse for å bygge ny E16-strekning.

Publisert Sist oppdatert

Statens vegvesen hadde fredag tilbudsbefaring på strekningen Øye-Eidsbru. Her hadde 29 representanter fra 16 ulike entreprenører, både norske og utenlandske, møtt opp. Interessen var så stor at det måtte finnes fram ekstra stoler i hui og hast og enkelte måtte ta til takke med ståplass.

Løsmassetunnel

De fremmøtte fikk høre detaljer om prosjektet som blant annet består av en to kilometer lang tunnel der den østre delen skal bygges gjennom en morenerygg som løsmassetunnel, melder vegvesen.no.

- Masser må fraktes bort for så å leges tilbake når løsmassetunnelen er støpt. Videre går ny vei i tunnel gjennom fjell opp til Eidsbru, og der skal det bygges en 210 meter lang bru over elva og fram mot påkobling til eksisterende E16, sa byggeleder Stein Henry Øvstetun.

Opsjon

Entreprenørene fikk gås en innføring om en opsjon på strekningen Turtnes-Øye på østsiden. Finansieringen på denne 3,2 kilometer lange strekningen er imidlertid ikke på plass. Den ekstra strekningen vil sikre god utnyttelse av massen fra tunnelen.

Dersom Turtnes-Øye ikke blir en realitet vil prosjektet ha et masseoverskudd som må deponeres.

Entreprenørene ble også med på en befaring av vestre tunnelpåhogg og den 210 meter lange brua, samt til Øye og opsjonsområdet bort til Turtnes.

- At vi hadde hele 29 personer fra 16 ulike entreprenører og underentreprenører på besøk i dag, vitner om god interesse for å bygge E16 Øye – Eidsbru. Nå er vi spente på hva slags tilbud vi får in innen fristen 30. mars, sier prosjektleder Odd Erik Haugen på E16 Filefjell.

 

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS