Daglig leder Odd Einar Kne (t.h.) og maskinfører Christian Sagen synes det er stas at en entreprenør fra Steinkjer er først med RPS-løsningen.
Daglig leder Odd Einar Kne (t.h.) og maskinfører Christian Sagen synes det er stas at en entreprenør fra Steinkjer er først med RPS-løsningen.

Maskinstyring med rotortilt

Daglig leder Odd Einar Kne og maskinfører Christian Sagen synes det er stas at en entreprenør fra Steinkjer er først med RPS-løsningen.

Publisert Sist oppdatert

Behovet for å måle og dokumentere anleggsoppdrag øker. Tidligere har det bare vært mulig å måle ut fra redskapets nullposisjon. Nå har Rototilt AS og Sitech Norway AS sammen utviklet en løsning som gir maskinføreren muligheten til å ha full kontroll på høyder selv om graveskuffen ikke peker mot maskinen.

Den første RPS-løsningen (Rototilts posisjoneringssystem) er nå montert på Rototilt-modellen R6 på Cat-graveren 320E LRR (24 tonn) tilhørende firmaet Odd Einar Kne AS i Steinkjer.

Med den nye løsningen kan man rotere 360 grader og fortsatt ha full kontroll, melder Sitech.

Fungerer utmerket

Ifølge Sitech fungerer samspillet mellom Trimbles (Sitech) plattform og Rototilts løsning utmerket.

Signaler kobles sammen med fabrikkproduserte kabler, som sikrer en robust løsning for å unngå nedetid. Med RPS-løsningen ser man den aktuelle posisjonen i sanntid – også med rotortilt.

Maksimal presisjon på trange steder, bedre oppfølging samt enklere graving i skråninger, kanter og grøfter, er gevinstene med den nye RPS-løsningen som foreløpig er tilgjengelig på Rototilt-modellene R4, R6 og R8.

Én times montering

«To fantastiske systemer forenes ved hjelp av den nye teknologiske plattformen Rototilt R og Trimble maskinstyring. Og Sitech Norway er kjempefornøyd med at Trimble er først i Norge med en kommersiell løsning som kan lese signaler fra Rototilts R-serie», heter det i meldingen.

Sitechs serviceansvarlig Espen Ellingsen og avdelingsleder for region nord, Stian Lund og tekniker Bjørn Skribeland fra Rototilt AS monterte RPS-løsningen på Cat-graveren til Steinkjer-firmaet Odd Einar Kne AS (60 ansatte). Monteringen tok ca. én time.

Sitech Norway AS og Rototilt AS viste løsningen på felles stand på Arctic Entrepreneur på Gardermoen 19.-21. januar.