Ny administrerende direktør i Peab

Tar over 1. januar.

Publisert Sist oppdatert

John Ivar Mejlænder-Larsen (51) er fra 1. januar 2016 ansatt som administrerende direktør i Peab AS. Han tar over etter Jon Andersen, som vil gå av med pensjon i 2016.

– Jeg vil takke Jon Andersen for en fantastisk jobb i løpet av de årene han har jobbet i Peab. Han har ledet Peabs byggvirksomhet på Østlandet gjennom tøffe tider, og greid å skape stabil og lønnsom forretning etter vår omfattende omorganisering i 2013, sier Niclas Winkvist, styreleder i Peab AS.

Mejlænder-Larsen har jobbet i Peab siden 2011, med spesielt ansvar for byggvirksomheten i Oslo-området.

– Jeg er glad for at vi har en intern kandidat til jobben. John Ivar er den rette til å drive Peabs byggvirksomhet på Østlandet videre. Han har solid kompetanse og verdifull erfaring, og er en ledertype som har fokus på lønnsomhet og er opptatt av arbeidsmiljø og medarbeidernes utvikling, sier Niclas Winkvist.

Av utdanning er Mejlænder-Larsen sivilingeniør fra Norges Tekniske Høyskole i Trondheim. Han har også kontrakt- og entrepriserett som spesialfag fra Juridisk Fakultet i Oslo. Før Peab jobbet han som direktør for salg og prosjekt i Spenncon/Consolls, og før det jobbet han 12 år i Selvaagbygg, i ulike roller.

– Jeg ser frem til å starte i min nye rolle i Peab. Vi har en spennende visjon og en klar strategisk retning. Jeg tror mine egenskaper som kreativ og målrettet, samt min erfaring fra prosjekt- og avdelingsledelse, vil bidra til en positiv utvikling for Peab, sier John Ivar Mejlænder-Larsen.