Full fart i Veidekke

- Vi har lagt bak oss et kvartal med resultatfremgang, økt ordrebeholdning og godt boligsalg. I tillegg har vi styrket våre posisjoner gjennom strategiske oppkjøp og nye eiendomsprosjekter, sier konsernsjef Arne Giske.

Publisert Sist oppdatert

Veidekkes omsetning i tredje kvartal 2015 ble 5,9 milliarder kroner, ned fra 6,0 i tredje kvartal 2014 og resultat før skatt ble 390 millioner kroner, opp fra 370 millioner samme kvartal i fjor.

Les også: Ny sjef i VeidekkeDen nye konserndirektøren kommer fra stillingen som adm. direktør i et av Veidekkes datterselskap.

Det gir en resultatmargin på 6,6 % (6,2 % i 2014). Samlet ordrereserve er opp 51 % siden årsskiftet, og er nå på 25,3 milliarder kroner.

Bedre for entreprenørsektoren

Omsetningen i Veidekkes entreprenørvirksomhet i tredje kvartal var 4,5 milliarder kroner (4,4 i 2014) mens resultat før skatt ble 163 millioner kroner (148 i 2014).

Konsernsjef Arne Giske kan smile fornøyd over resultatene i tredje kvartal.
Konsernsjef Arne Giske kan smile fornøyd over resultatene i tredje kvartal.

- Vi har i kvartalet vunnet mange nye kontrakter, og gleder oss over at ordrereserven øker i alle tre land. I tillegg har vi gjort oppkjøp både i Norge og Sverige, forteller konsernsjef Arne Giske.

I løpet av tredje kvartal er det gjennomført oppkjøp av Reinertsen Entreprenør og Rekabs entreprenørvirksomhet i Uppsala i tillegg til at det er inngått intensjonsavtale om kjøp av 80 prosent av aksjene i anleggsentreprenør Leif Grimsrud AS. Nå i fjerde kvartal har Veidekke også kjøpt 80 prosent av aksjene i entreprenøren Tore Løkke.

Godt boligsalg

I eiendomsvirksomheten var omsetningen på 479 millioner kroner (338) og resultatet før skatt på 52 millioner kroner (37).

- Vi har også dette kvartalet hatt et godt boligsalg, og spesielt i Sverige opplever vi markedet som svært godt. Hittil i år har vi solgt boliger for fem milliarder kroner. Dette vil igjen gi økt produksjon i de kommende periodene, noe vi så effektene av i 3. kvartal med en økning på over 20 % på antall boliger i produksjon, sier Giske.

Stabilt på industri

Omsetningen i Veidekkes industrivirksomhet var på 1,4 milliarder kroner (1,5), og resultat før skatt på 192 millioner kroner (193).

- Tredje kvartal er høysesong for asfaltvirksomheten, og med god drift i både asfaltvirksomheten og pukk- og grusenheten leverer industrivirksomheten solide resultater, avslutter Giske.

Innsatsen innen HMS-området gir resultater i form av at antall skader har gått ned. H-verdien (antall skader pr. million arbeidstimer) var 4,7 (6,2). Sykefraværet ligger stabilt lavt på 4,0 % (3,9 %). Tallene er for de siste 12 måneder pr. tredje kvartal.