Jimmy Bengtsson blir ny konserndirektør i Veidekke.
Jimmy Bengtsson blir ny konserndirektør i Veidekke.

Ny sjef i Veidekke

Den nye konserndirektøren kommer fra stillingen som adm. direktør i et av Veidekkes datterselskap.

Publisert Sist oppdatert

Jimmy Bengtsson (49) er tilsatt som ny konserndirektør og leder for Veidekkes samlede virksomhet i Sverige. Bengtsson kommer fra stillingen som adm. direktør for Veidekkes datterselskap Arcona AB i Stockholm, og tar fra nyttår over etter Per-Ingemar Persson som går over i en rådgiverfunksjon for Veidekkes konsernsjef.

Skanska og Arcona

Bengtsson leder i dag entreprenørselskapet Arcona AB i Stockholm som ble kjøpt opp av Veidekke i 2013.

- Jeg er veldig glad for at vi i beste Veidekke-tradisjon har funnet en intern kandidat til en av våre ledende funksjoner. Jimmy har meget lang og solid erfaring fra entreprenørbransjen i Sverige, de siste årene som en del av Veidekke hvor han har bidratt sterkt til veksten vår i Stockholmsområdet. Han er en varm og engasjert person og er godt forankret i Veidekkes verdier, involvering som arbeidsform og i vår prioritering av HMS-arbeid, sier konsernsjef Arne Giske.

Bengtsson er utdannet sivilingeniør fra Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, og var 16 år i Skanska. Han har jobbet som administrerende direktør i Arcona siden 2007.

- Jeg er både stolt og glad for å få tillit til å lede Veidekkes virksomhet i Sverige. Vi har allerede en meget god posisjon i bransjen, og jeg gleder meg til å bygge Veidekke enda sterkere i involverende samarbeid med kolleger, samarbeidspartnere og kunder her i Sverige, sier Bengtsson.

Fra én til åtte milliarder

Per-Ingemar Persson trapper i januar ned etter 10 år som konserndirektør og leder av Veidekkes svenske virksomhet.

- Under Per-Ingemars ledelse har omsetningen vokst fra en til åtte milliarder svenske kroner, og vi har nå solide posisjoner innen bygg, anlegg og boligutvikling. Per-Ingemar har vært en betydelig leder og han har vært helt sentral i oppbyggingen av et sterk Veidekke i Sverige, sier Arne Giske.

Den avgående Sverige-sjefen kan bekrefte at det har vært en spennende reise.

- Jeg er stolt over å ha fått være en del av Veidekke disse årene og av hva vi har fått til, og jeg er sikker på at Jimmy Bengtsson er den beste til å lede ferden videre i Sverige, sier Persson.