DAF investerer i moderne lakkering

DAF investerer 100 millioner euro i et nytt lakkeringsanlegg ved førerhusfabrikken i Westerlo i Belgia. Selskapet hevder dette blir verdens mest moderne av sitt slag.

Publisert Sist oppdatert

De første førerhusene vil forlate det nye 25.000 m2 store lakkeringsanlegget i løpet av første halvdel av 2017. DAF-fabrikken i Westerlo ble åpnet i 1966 og har siden tidlig på 70-tallet også produsert aksler. I dag har fabrikken 2150 ansatte som daglig produserer 500 aksler og 200 førerhus for mellomtunge og tunge lastebiler som monteres på DAF-fabrikkene i Eindhoven i Nederland og Leyland i England.

Moderne

Det nye lakkeringsanlegget er 144 meter langt, 58 meter bredt og 26 meter høyt. Det skal ha markedets mest moderne lakkeringsutstyr med svært avanserte lakkeringsroboter. Robotene vil følge konturene på førerhusene mye bedre enn før, og dermed går mindre lakk til spille. Anlegget er bygd for minst mulig energibehov, og CO2-utslippene vil også bli vesentlig redusert. Størsteparten av utslippene vil bestå av ren vanndamp.

DAF forventer økt etterspørsel etter lastebiler i Europa og har selv et mål om å øke markedsandelen til 20%. Selskapet ønsker også å øke sitt engasjement utenfor Europa. Med det nye lakkeringsanlegget er det tatt høyde for dette med en økning i kapasiteten på 50%.